NADAMO SE DA IH NE PRAVITE: Ovo su najgore greške kod nege kože
Foto: Profimedia

Saveti

NADAMO SE DA IH NE PRAVITE: Ovo su najgore greške kod nege kože

Žena -

Preterano čišćenje, pilinzi ili šminkanje problematične kože velike su greške prilikom nege kože.

Predstavljamo vam tri najveće greške koje žene često prave:

1.Preterano čišćenje

Poanta je u konzistentnosti i umerenosti. Nedovoljno često, kao i prečesto čišćenje podjednako su pogrešni. Čestim umivanjem, posebno ako pritom primenjujete gel, potstiče se funkcija lojnih žlezda i lice postaje masnije, a posledično se javlja više akni i mitesera. Dovoljno je da ujutro i uveče koristite blago sredstvo za čišćenje lica.

2.Abrazivni piling

Eksfolijacija tri puta nedeljno omogućava uklanjanje toksina, sebuma i bakterije iz kože. Međutim, previše abrazivna sredstva za piling ukloniće zaštitni sloj s kože, što najčešće izaziva razne iritacije i pojavu akni i mitesera. Izostanak primene hidratantne kreme. Žene koje pate od akni namerno izbegavaju primenu hidratantne kreme, što je pogrešno. Dnevna hidratacija (ujutro i uveče) neophodna je za održavanje normalne funkcije kože. Ako imate problema s aknama, izaberite komedogeni preparat koji ne zatvara pore.

Ne šminkajte problematičnu kožu!

Maskiranje akni kozmetičkim preparatima može biti problem. Primena “teške” šminke (nagomilavanje slojeva pudera i korektora) može izazvati pojavu kozmetičkih akni. Kozmetički preparati izazivaju ili pogoršavaju stanje akni, jer zatvaraju pore. Zato je puno bolje koristiti mineralnu šminku (podloga, puder, rumenilo) koja je lakša, ne blokira pore kože i sadrži prirodne stvari koje smiruju kožu.

Određene životne navike mogu biti još jedan od neprijatelja kože i izazivača akni i mitesera. Budući da bubuljice ne mogu nastati bez prisutnosti i razmnožavanja bakterija, morate se odreći nekih navika koje izazivaju njihovo zadržavanje na koži ­kao što su često diranje lica prstima, ili prislanjanje mobilnog telefona.

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

(ljepota i zdravlje.hr)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track