Najekstremniji slučajevi roditeljstva: Mama koja je rodila 69-oro dece!
Foto: Profimedia

Ovo niste znali

Najekstremniji slučajevi roditeljstva: Mama koja je rodila 69-oro dece!

Žena -
Od najmlađe mame na svetu do one koja je imala najviše porođaja.... Predstavljamo vam najčudnije rekorde roditeljstva.

Ovaj tekst je preuzet sa sajta Yumama.comMajčinstvo je samo po sebi impresivno iskustvo, međutim, za neke majke ono je gotovo čudotvorno. Da nije zabeleženo, teško bi ko poverovao da se ovako nešto zaista dogodilo u svetu i istoriji roditeljstva. Prenosimo vam najinteresantnije rekorde na temu majčinstva koji su objavljeni na sajtu “Live Science”: Najviše beba rođenih iz jedne trudnoćeNađa Suleman, poznatija kao “mama hobotnica”, postala je poznata kada je 2009. godine rodila osam beba.

Ova mama, koja je pre osmorki rodila šestorke, svu decu je dobila zahvaljujući in vitro metodi, što je izazvalo debatu o ovoj tehnologiji. Medicinski odbor Kalifornije kasnije je oduzeo dozvolu za rad lekarima koji su obavili proceduru. Mama koja je rodila najviše deceNajveći zabeležen broj dece od jedne mame iznosi neverovatnih 69, što je ujedno i Ginisov rekord. U pitanju je supruga Fjodora Vasiljeva iz ruskog sela Šuja, čiji identitet nije poznat. Gospođa Vasiljev je u 18. veku imala 27 porođaja, od čega je 16 puta dobila blizance, sedam puta trojke i četiri puta četvorke.

Najmlađa majkaNajmlađa majka na svetu postala je Lina Medina 1939. godine. Ova devojčica iz Perua je bila stara samo pet godina, sedam meseci i 21 dan. Doktori su najpre mislili da je u pitanju tumor, ali su potom otkrili da je ona u sedmom mesecu trudnoće! Medina je zbog male karlice carskim rezom rodila zdravog dečaka. Prema navodima žurnala “La Presse Médicale”, devojčica je prvu menstruaciju dobila sa samo osam meseci. Kako navodi sajt Snopes.com, Medinin otac je bio osumnjičen, a potom i uhapšen zbog incesta, ali zbog nedostatka dokaza je oslobođen, te je ostalo neutvrđeno ko je pravi otac deteta.

Najstarija majkaNajstarija majka na svetu bila je Indijka Onkari Panvar, koja je 2008. godine rodila blizance u 72. godini života! Ona je dečaka i devojčicu dobila zahvaljujući vantelesnoj oplodnji. Onkari već ima dvoje dece, petoro unučića, a blizance je rodila carskim rezom. Prvi muškarac koji je ostao u drugom stanjuTomas Biti je prvi muškarac na svetu koji je ostao u drugom stanju i porodio se 2008. godine, kada je na svet doneo trojke. Biti, koji je pisac i zastupnik za transrodna i seksualna pitanja, rođen je kao žena, ali se kasnije podvrgao operaciji grudi i primao hormnonsku terapiju, međutim nije odstranio matericu. S obzirom da njegova žena nije mogla da zatrudni, Tomas je odlučio da rodi bebu uz pomoć veštačke oplodnje.

Najniža mama na svetuStejsi Herald, koja je visoka samo 71 centimetar, rodila je zdrave trojke, uprkos upozorenjima doktora da to može biti izuzetno rizično. Ova mama, rodom iz Kentakija, boluje od genetskog poremećaja koji dovodi do slabih i lomljivih kostiju. Njeno najstarije i najmlađe dete takođe su rođeni sa ovim poremećajem, dok je srednje dete prosečne visine.

Sa sajta Yumama.com preporučujemo još:Zanimljivosti: 10 velikih tajni malih bebaMajčinstvo u šezdesetim i sedamdesetimOvi muškarci znaju koliko je porođaj bolan! (VIDEO)"Tešitelj beba": Kako je nastala cucla varalica?10 zanimljivosti o trudnoći: Trudnice koje nose devojčice imaju veće grudi!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track