NAMIRNICE KOJE SKIDAJU KILAŽU: Što više jedete, više gubite težinu
Foto: Shutterstock

Dijeta

NAMIRNICE KOJE SKIDAJU KILAŽU: Što više jedete, više gubite težinu

Žena -
Voće koje se preporučuje uključuje jabuke, kupine, brusnice, grejpfrut, limun i limetu, maline

Hrana koja ima malo kalorija, a čini vas sitim, idealno je rešenje za skidanje kilograma i zdravu ishranu.

Koja hrana ima malo kalorija? To su sve namirnice sa niskim glikemijskim indeksom i visokim procentom vlakana.Voće, povrće i lekovite biljke su na tom spisku namirnica. One poboljšavaju metabolizam i doprinose proizvodnji enzima, čime telo troši nagomilane rezereve.

Povrće koje se preporučuje uključuje boraniju, cveklu, prokelj, kupus, šargarepu, karfiol, celer, rotkvice, krastavac, grašak, kineski kupus, praziluk, zelenu salatu, cikoriju, spanać, paradajz.

Voće koje se preporučuje uključuje jabuke, kupine, brusnice, grejpfrut, limun i limetu, maline.

Od začina i začinskog bilja preporučuje se cimet, karanfilić, čili, korijander, lan, beli luk, đumbir, luk, peršun.Ove namirnice imaju pozitivne efekte na telo, a ovo su samo neki od tih efekata:

Poboljšanje metabolizmaPovećanje energijeRegulisanje nivoa šećera u krviPoboljšanje varenja i čišćenje debelog crevaČišćenje jetreProtivupalno dejstvoSmanjenje nivoa holesterola u krviPoboljšanje koncentracijeUblažavanje stresa, anksioznosti i depresijePoboljšanje snaObnavljanje kože, kose i jačanje noktijuZa primetan gubitak telesne težine, potrebno je da jedete najmanje 800 g pomenute hrane svakodnevno. Trebalo bi da uzimate ove namirnice u svežoj i neprerađenoj formi.

Takođe, ovu hranu ne treba jesti zajedno sa masnom, visokokaloričnom hranom ili slatkišima.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track