Napravite najzdraviji doručak za savršen početak dana
Foto: Shutterstock

Kulinarski saveti

Napravite najzdraviji doručak za savršen početak dana

Žena -
Učinićete pravu uslugu svom zdravlju ako dan započnete baš ovim doručkom

Ovaj tekst je preuzet sa sajta Stvar ukusa Ako vodite računa o svom zdravlju i trudite se da se hranite zdravo, napravite ovu zdravu mešavinu i započnite dan upravo ovim jelom.Ova domaća mešavina namirnica sadrži vlakna, ali je i odličan izvor vitamina E, selena, cinka, magnezijuma i grožđa.

Potrebno je:170 g ovsenih pahulja100 g ječmenih pahulja100 g lešnika (iseckanih)100 g badema (iseckanih)50 g nepečenih semenki bundeve40 g semenki susama4 kašike meda4 kašike otopljenog kokosovog uljaSuvo voće (dodaje se nakon pećenja)100 g urmi100 g suvih kajsijaRernu uključite na 175 stepeni. Sve sastojke promešajte (sem suvog voća) i stavite u pleh na koji ste stavili papir za pečenje. Pecite 15 minuta, poveremeno mešajući. Kada se pečene namirnice ohlade, dodajte im suvo voće i stavite u teglu.

Ovu mešavinu doručkujte s jogurtom ili kiselim mlekom i iskoristite u roku od mesec dana.SA SAJTA STVAR UKUSA PREPORUČUJEMO JOŠ: 6 najčešćih grešaka u pripremi prženica5 dobrih razloga da jedete ovsenu kašu8 odličnih razloga da često jedete urmeMed i cimet - sve blagodeti zlatne mešavineNamirnice koje sadrže više gvožđa od govedine

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track