NEVEROVATNA MOĆ VAZELINA: Evo zbog čega je potreban svakoj ženi
Foto: Profimedia

Saveti

NEVEROVATNA MOĆ VAZELINA: Evo zbog čega je potreban svakoj ženi

Žena -
Vazelin je već godinama nezaobilazno sredstvo kozmetičkih proizvoda naročito kada je reč o preparatima za podmlađivanje.

Za lice je pravi melem jer štiti kožu od negativnih uticaja vetra i hladnoće, čini je mekanom i baršunastom, a odličan je i kao sredstvo za skidanje šminke. U kombinaciji sa morskom solju može biti odličan piling dok je njegova upotreba za negu kose, takođe, efikasna. Na 5 načina možete koristiti ovaj preparat.

1. Nega lica - Vazelin je odličan saveznik u borbi protiv bora. Nanesite dva sata pre spavanja sloj ovog proizvoda na kožu lica, jer će biti potrebno oko sat vremena da ga koža lepo upije. Slobodno ga možete koristiti i u predelu oko očiju umesto antirida. Tokom dužeg vremena upotrebe primetićete da je vaša koža mekša, zategnutija i sjajna.

2. Nega usana - Vazelin je odlično sredstvo koje možete upotrebljavati umesto balsama za usne. Ukoliko su vam usne jako ispucale i ni jedan balsam ne može da vam pomogne, ovaj proizvod će garantovano rešiti vaš problem.

Foto Shutterstock
Foto Shutterstock

3. Nega kose - Ako ne želite da se šišate, a imate ispucale krajeve, nanesite na njih malo vazelina. Osim što će vizuelno prekriti oštećenost vaše kose, ujedno će i nahraniti vlasi.

4. Nega ruku - Tokom zime, kada su naše ruke izložene hladnoći i vetru, mnogo je bolje koristiti vazelin nego obične kreme za ruke. Nanosite ga u tankom sloju nakon svakog pranja i primetićete da vam je koža izuzetno mekana i negovana. Koristi se i za zanoktice koje čini mekim i elastičnim.

5. Nega stopala - Vazelin ima moć da omekša i najtvrđu kožu na stopalima, ali i da spreči njihovo dodatno isušivanje i pucanje. Mažite svakodnevno vaša stopala vazelinom, a za dodatnu negu možete naneti deblji sloj pre spavanja, obaviti stopala kesom ili providnom folijom, navući preko čarape i već sledećeg jutra biće izbrisani svi tragovi grupih peta.

Foto Profimedia
Foto Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track