NJIH TREBA PAMTITI: Ove hrabre žene su uništile naciste!
Foto: Omgfacts

Golim rukama ubijale

NJIH TREBA PAMTITI: Ove hrabre žene su uništile naciste!

Žena -
Predstavljamo vam hrabre žene koje treba pamtiti, ne samo što su rizikovale svoje živote, neka od njih su pokorile na hiljade nacista, a ubijale su i golim rukama

Nemaju svi junaci u istoriji Y hromozom. Ove žene špijuni bile su odlučne da poraze naciste u Drugom svetskom ratu.Predstavljamo vam hrabre žene koje treba pamtiti, ne samo što su rizikovale svoje živote, neka od njih su pokorile na hiljade nacista, a ubijale su i golim rukama.

1. Odet Halovs

Ona je postala deo specijalne operacije sasvim slučajno, ali će ostatak života provesti radeći taj posao. Radila je pod Piterom Čerčilom sve dok nije bila obešena u Koncentracionom logoru.

2. Virdžinija Hal

Virdžinija je bila opaka žena, ali u pozitivnom smislu. Bila je vozač hitne pomoći i počela je da radi kao špijun za saveznike. Bila je mozak mnogih akcija protiv nacista. Na kraju je i obućavala grupe otpora i to je radila jako dobro.

3. Sesil Perl Viterington

Njena karijera špijuna i borca nije ništa manje neverovatna. U početku je bila samo kurir, ali je uzela stvari u svoje ruke kada su oni iznad nje poginuli, a završila je tako što je sama vodila čitave trupe. Na hiljade nemačkih vojnika je ubijeno dok je ona bila lider, a 18.000 se predalo.

4. Kristina Skarbek

Kristina je provela 13 godina kao vrsan špijun u različitim situacijama pre nego što je uhvaćena, mučena i ubijena.

5. Diana Rovden

ona je postala koristan deo specijalnih izvršnih operacija dok je radila isporuke poruka agentima. Imala je iskustvo u novinarstvu i radila je kao novinar pre ulaska u špijunažu. Fabrika Pežo je njen plan biznisa, na kraju je bila izdana i ubijena.

6. Andre Borel

Andre je radila u Portugalu, kao i u Francuskoj, kao deo izvršne ekipe za specijalne operacije. Bila je na čelu velikog napada na naciste. Mučena je i živa spaljena u koncentracionom logoru kada je otkriven njen identitet.

7. Vera Lejg

Pre nego što je ubijena u koncentracionom logoru, ona je bila vitalni deo specijalne operacije, kao i mreže otpora.

8. Violeta Rejn

Ova žena je bila kraljica sabotaže. Radila je za specijalne operacije i uključivala se i u bombaške misije protiv Britanaca i sabotirala ih je. Zarobljena je i pogubljena 1945. godine u Sarbrukenu.

9. Nensi Vejk

Nensi je takođe bila bivši novinar koji je postao špijun, ali zapravo je bila poznata po svom junaštvu i ubijanju ljudi golim rukama.

(foto: Omgfacts.com)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track