OBRATITE PAŽNJU: Ove 4 stvari će usrećiti vašu vaginu
Foto: Profimedia

Saveti

OBRATITE PAŽNJU: Ove 4 stvari će usrećiti vašu vaginu

Žena -
Da biste sačuvali intimno zdravlje, potrebno je da obratite pažnju na prehranu, pamuk, sapune i lubrikante koje koristite.

O intimnoj higijeni se retko govori, a savete najčešće dobijamo od naših mama. Ginekolozi, tvrde da postoje određena pravila koja moraju da se poštuju da bi se sačuvalo zdravlje polnih organa žene.

1. Lubrikant - Svaki put kada niste dovoljno vlažni, upotrebite lubrikant. Osim toga što je "seks na suho" bolan i neugodan, sluznica vaše vagine se tako iritira, a to otvara put infekcijama.

2. Prehrana - Jogurt povećava prisutnost dobrih bakterija u vagini, što je odlično za sprečavanje gljivičnih infekcija. Ako patite od suvoće, konzumirajte proizvode od soje, kao što su sojino mleko ili tofu.

3. Pamuk - Kad god možete, nosite pamučno donje rublje, koji ima moć da odlično upija vlagu. Gaćice od sintetičkih materijala potiču bujanje bakterija i infekcije, a neretko mogu izazvati iritacije na genitalijama.

4. Sapuni za intimnu njegu - Ginekolozi bi vam najradije savetovali da ne koristite nikakva hemijska sredstva za negu intimne zone. I topla voda je dovoljna da vaša vagina bude čista. Ako baš morate, budite jako oprezni prilikom njihove primene, birajte one bez mirisa i dobro isperite, jer isušuju sluznicu i kožu ovog delikatnog područja.

Foto Profimedia
Foto Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track