ONA JE OK: Evo zašto je tetka važna osoba u životu svakog deteta
Foto: Thinkstock

Porodica

ONA JE OK: Evo zašto je tetka važna osoba u životu svakog deteta

Žena -
Tetka može biti alternativni primer porodice, karijere, odnosa, hobija ili vrednosti i može vam biti pozitivan uzor u životu

Tetke imaju poseban uticaj na decu, naime, one s decom svojih sestara ili braće mogu razviti poseban i prisan odnos.Sećanja na tetku uglavnom se odnose na zabavne trenutke, šale i igre. Tetka može da bude pravi zabavljač, jer ona nema odgovornost roditelja.

Ona je pouzdan savetnikTetka daje odlične savete, čuva tajne i rado će sa vama podeliti svoja iskustva. Sa tetkom možete razgovarati o svemu onome o čemu vam je neprijatno s roditeljima.

Tu je kada ostali nemaju vremenaTetka je uvek tu kada je potrebno. Ona može biti značajan deo životnog iskustva deteta. Deca se osećaju posebno u prisustvu tetke. Ona je prisutna u svim bitnim momentima u životu: polazak u školu, rođendani, sportska takmičenja, mature, venčanja.

Tetka je uzorTetka može biti alternativni primer porodice, karijere, odnosa, hobija ili vrednosti i može vam biti pozitivan uzor u životu.

Ona je porodicaKod sukoba s roditeljima, tetka može biti od velike koristi. Naime, deca će pre poveriti tetki svoje probleme, već roditeljima i može vam pomoći u svim nesuglasicama koje budete imali s roditeljima.

Tetka može da zameni roditeljeKada su roditelji zauzeti, ili su na putu, tetke mogu mnogo da pomognu pružajući pažnju i ljubav. Pored toga, tu je i praktična pomoć. Ako je mama odsutna, tetka može da pripremi obrok ili da pomogne oko domaćeg zadatka. Posle roditelja, tetka može da postane najbliža osoba detetu.

Ona je tu da ohrabriTetka će uvek podržati dete, bez obzira o čemu da je reč: o sportu, hobiju, školi ili nekom drugom interesovanju deteta. Ako se dete suoči sa neodobravanjem, tetka može uvek da pronađe način da pruži ohrabrenje.

(Novi.ba)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja