ONA RADI U RUDNIKU I ŽIVOT JOJ NIJE LAK: Seksi model napustila karijeru i zaposlila se kao rudar
Foto: Profimedia

Glamur nije za nju

ONA RADI U RUDNIKU I ŽIVOT JOJ NIJE LAK: Seksi model napustila karijeru i zaposlila se kao rudar

Žena -
Šana Mojman iz Australije sa 19 godina rešila je da napusti karijeru u manekenstvu i zaposli se u rudniku
1 / 6 Foto: Profimedia

Manekenka je svoj glamurozni život zamenila za kamenje i pesak, nakon što se zaposlila u rudniku železne rude u zapadnoj Australiji. Šana Mojman (25) iz Australije počela je da se bavi manekenstvom još od malih nogu, a njeno lice krasilo je mnoge festivalske postere i promotivni materijal raznih noćnih klubova.

foto profimedia
foto profimedia

Kada je imala 19 godina rešila je da napravi potpuni zaokret u svojoj karijeri i postala je mobilni operater pogona u mineralnom rudniku.Nakon 6 godina u ovom rudniku Šana je sada potpuno kvalifikovan operater postrojenja i kaže da je muškarci ne štede iako je ovo industrija u kojoj dominiraju muškarci.

- Bila sam malo nervozna kada sam prvi put došla na posao, biti izlovan od sveta u mali prostor sa muškarcima, rekla je Šana i dodala:

foto profimedia
foto profimedia

- Preživela sam prvih nekoliko smena, a onda me je jedna starija dama uzela pod svoje "krilo". Počela sam posle posla da izlazim sa svojom ekipom na piće i tada su počele vulgarnosti, rekla je.- Potpuno su me promenili. Sada sam samo "jedan od momaka" koja čvrsto stoji na zemlji i ne stidim se da im uzvratim. Poenta je samo da ne ćutiš kada te neko vređa i ne uzmeš te stvari za ozbiljni i biće sve u redu.

foto profimedia
foto profimedia

Opisujući svoju odluku da se zaposli u rudarstvu, rekla je da je to za nju nova i uzbudljiva profesija:

- Kada sam počela da radim i da zarađujem više nego ikada, da provodim vreme napolju, ne mogu da zamislim da radim ništa drugo.

foto profimedia
foto profimedia

- Počela sam da se bavim manekenstvom dok sam bila jako mlada, ali to nikada nije bilo dovoljno ozbiljno da u tome vidim svoju karijeru i budućnost. Šana sada ima tri investiciona zemljišta kao rezultat svog posla, ali priznaje da posao nije za svakoga.

foto profimedia
foto profimedia

- U jednom trenutku sam razvila sposobnost da radim na velikim mašinama kao što su bageri, utovarivači, kiperi, kamioni, traktori, viljuškari, šta god poželite - ja sam to vozila.

(Metro.co.uk)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track