OTKRIVAMO: Najčešći razlozi zašto se vraćamo bivšim momcima
Foto: Profimedia

LJUBAVNI SAVETI

OTKRIVAMO: Najčešći razlozi zašto se vraćamo bivšim momcima

Žena -
Da li je prava odluka vratiti se u ljubavni krug samo zbog par razloga koji nisu ljubav? Odgovor vas čeka u tekstu...

Ovaj tekst preuzet je sa sajta CosmopolitanRazočarenje, bes i mnogo, mnogo suza i sumnji…Nakon raskida ne možete da se ne zapitate da li ste zaista doneli pravu odluku. Šta ako nikad ne naiđe pravi? Da li sam propustila svoj zadnji voz? Možda je trebalo da budem popustljivija, život nije idealan... Niste jedine koje postavljate ova pitanja i zato sada pogledajte koji su najčešći razlozi za pomirenje sa bivšim i da li je to zaista prava odluka.SamoćaNe samo da mi kažemo već i savetnica za veze Neli Steinberg iz Bostona potvrđuje da je usamljenost najčešći razlog zašto se parovi mire. „Međutim, to nije dobar razlog za pomirenje ako je jedini“, upozorava Neli. Logično je da će ti nedostajati, jer je deo tvog života i neće tek tako nestati iz srca i glave. Važno je da utvrdiš u kojim trenucima ti nedostaje, da li su to trenuci samoće ili ipak misliš na njega neprestano i u društvu.Da li poželiš da je pored tebe i u trenucima kada si srećna i dobro se zabavljaš? Ukoliko poželiš da mu pustiš poruku samo kada naiđe kriza i kada si bez društva, pomirenje bi bilo najgori mogući korak. Podseti se u tim trenucima kako ti je bilo u vezi, zbog čega ste raskinuli. Nema usamljenijeg osećaja od pogrešne veze.

DosadaUkoliko ti nakon raskida nije naišao nijedan tip vredan tvoje pažnje i razmišljaš da li da se vratiš svojoj sigurnoj luci, dajemo ti stručne razloge da to nikako ne uradiš.“ Vraćanje bivšem iz dosade, troši uzalud tvoje vreme i odlvlači ti pažnju od fokusiranja na sebe, a možda i na nekog potencijalnog momka koji će tek naići”, tvrdi Neli. Daj sebi doboljno vremena da se oporaviš i upoznaš nove ljude. Nikad nije kasno za novi početak.Strah da bolji neće naićiNakon nekoliko neuspešnih dejtova većini prolazi kroz glavu da je bolje da se vrate svojim bivšima jer su oni kao što smo napomenuli “sigurna luka”.“Ponekad, devojke ubede sebe da boljeg nikad neće naći i to bude razlog povratka. Naročito su ovome sklone dame kojima biološki sat otkucava. Jedan od razloga je i strah da se nikada neće zaljubiti, pa se vraća na staro sigurno. Neli, upozorava da nijedan od ovih razloga ne treba da budu kriterijum za povratak u vezu. Ljubavna veza je mesto gde treba da se osećate spokojno, srećno i utočište odakle nikada ne biste pobegli. Pre nego što odlučite da se vratite bivšem dečku napravite listu. Jednu sa pozitivnim stvarima, drugu sa negativnim. Pogledajte koja preovladava i neka to bude smernica da li da se vratite ili ipak počnete novi život dalje od njega.

Sa sajta Cosmopolitan pročitajte:

Iskreno pismo bivše devojke: Evo šta želim da poručim svojoj zameni!10 devojaka otkrilo: Koliko nam je trebalo i kako smo prebolele bivše!7 poruka koje baš svaki momak želi da dobije od svoje devojke!5 poruka koje NIKADA ne bi trebalo da mu pošalješŽelite da mu pošaljete seksi poruku? Evo šta treba da znate!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track