KAO IZ POSLASTIČARNICE: Evo kako se pravi domaća fondan masa!
Foto: Shutterstock

Super recept

KAO IZ POSLASTIČARNICE: Evo kako se pravi domaća fondan masa!

Žena -
Napravite sami fondan masu i uživajte u dekorisanju svojih poslastica

Ovaj tekst je preuzet sa sajta Stvar ukusa Fondan je dekorativna masa za ukrašavanje torti, ali se od njega mogu praviti i razne figurice. Uredne, svečane i lepe torte možete napraviti sami uz pomoć recepta za domaću fondan masu.Za fondan masu vam je potrebno: 20 g želatina u kesici i 50 ml hladne vode, 100 g fruktoze i 20 ml vode, 1 kašika glicerina i 900 g šećera u prahu.Najpre rastvorite želatin u 50 ml hladne vode i ostavite nekoliko minuta.Pomešajte fruktozu i 20 ml vode i zagrejte dok ne provri, uz mešanje. Ostavite da vri pola minuta a zatim sklonite sa vatre i dodajte želatin i glicerin i pomešajte.U smesu najpre dodajte polovinu količine šećera, mešajte i postepeno dodajte ostatak šećera u prahu. Masu dobro umesite.

Ostavite masu da se hladi bar 30 minuta. Čuvajte u plastičnoj kutiji na sobnoj temperaturi.Fondan masi u toku pripreme možete dodati i razne prehrambene boje po želji.Ako želite da obložite cele torte ovom masom, preporučljivo je da to budu torte sa korama, a ne potpuno kremaste ili sa mnogo filova.SA SAJTA STVAR UKUSA PREPORUČUJEMO JOŠ:5 recepata za kolače koji se ne peku6 saveta za savršene kolače koji se ne peku5 najčešćih grešaka u pripremi kajganeKako da napravite savršene ćufte3 trika za savršene krofne

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track