POČEĆETE ODMAH: Evo šta se desi ako svaki dan jedete MED I CIMET!
Foto: Profimedia

Korisno

POČEĆETE ODMAH: Evo šta se desi ako svaki dan jedete MED I CIMET!

Žena -

Ljudi koriste cimet i med vekovima. Ove namirnice su veoma popularne u kineskoj medicini. Zanimljivo je da med nema rok trajanja, a cimet je bio toliko vredan da su ga vladari davali na poklon. Zato je miks ove dve namirnice ukusan i zdrav.

Usporava proces starenja

Kombinacija ove dve namirnice je sjajna stvar jer antioksidansi neutrališu slobodne radikale, što dovodi do usporavanje procesa starenja. Med sadrži enzime i organsku kiselinu koji su veoma jaki antioksidansi. Studije su pokazale da što je med tamniji, sadrži više korisnih supstanci. Cimet takođe sadrži jake antioksidanse.

Poboljšano zdravstveno stanje

Kombinacija meda i cimeta dovodi do sprečavanja kardiovaskularnih problema, koji su jedan od glavnih uzročnika smrtnih iskoda širom sveta.

Borba protiv bakterija i infekcija

Med i cimet imaju antibakterijsko dejstvo. Takođe sprečavaju razne infekcije, među kojima je infekcija bubrega. Med je prirodni antibiotik koji se dugo koristio kao dezinfekcija za povrede. Cimet pored antibakterijskog efekta, takođe je dobar protiv gljivica.

Regulisanje telesne težine

Med i cimet nisu namernice za mršavljenje, ali mogu da pomognu u smanjenju težine. Savet lekara je da se beli šećer zameni medom, a cimet će vam pomoći u smanjenu apetita jer utiče na sinižavanje šećera u krvi.

(noizz)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track