PRIČA OVE TINEJDŽERKE ĆE VAM RASTOPITI SRCE: Alergična na vodu i samo tuširanje može da je ubije
Foto: Jutjub

Bori se kako zna

PRIČA OVE TINEJDŽERKE ĆE VAM RASTOPITI SRCE: Alergična na vodu i samo tuširanje može da je ubije

Žena -
Sve što Aleksandra Alen uradi, jednostavno nije dovoljno jer ova bolest je degenerativna - postaje sve gora i gora s vremenom. Čak do te mere da će jednog dana pijaća voda postati poteškoća i problem

Među mnoštvom bolesti od kojih možemo da bolujemo na ovoj planeti, sigurno postoje neke ozbiljnije od drugih. Alergije, na primer, mogu da budu izuzetno ozbiljne, na primer ako ste alergični na vodu, život bi zaista mogao da vam bude komplikovan.

1. Definicija alergije

Alergija je imunološki odgovor organizma, neodgovarajuće i preterane reakcije na određene strane supstance - alergene. Alergija može da se manifestuje u kontaktu sa polenom, grinjama ili dlakama kućnih ljubimaca, ali isto tako i na neke namirnice ili lekove.Sredina u kojoj živimo ima mnogo alergena na koje pacijent može da ima alergijske reakcije. Alergije mogu da utiču na oči, kožu i respiratorni sistem.Danas, broj alergija se povećava u industrijskim zemljama. One utiču na ljude svih uzrasta, a naročito na mlade. respiratorne alergije su najčešće jer se procenjuje da jedna od četiri osobe boluje od respiratornih simptoma alergije.

foto: Jutjub
foto: Jutjub

2. Aleksandra Alen, alergična na vodu

Još dok je bila samo dete, želela je da postane morski biolog i da živi na brodu. Njeni planovi su se promenili kada je imala 12 godina i kada je imala svoju prvu reakciju posle kupanja u bazenu hotela."Sećam se da sam morala da sedim u kupatilu i da se borim sa sobom da se ne češem jer će to samo pogoršati situaciju dok se moja majka ne vrati sa lekom."

U početku, roditelji su verovali da je to alergijska reakcija na hlor ili neki drugi proizvod bazena, ali su simptomi ponovo počeli da se ispoljavaju nakon kupanja u kristalno čistoj vodi. Dermatolog, i mnogi drugi stručnjaci videli su da je to akva osip, a ne alergija, strogo govoreći to je toliko retko da postoji samo oko 50 slućajeva kao što je ovaj opisani u medicinskoj literaturi.Često se pojavljuje u pubertetu i utiče na mlade devojke.

3. Velike životne promene

Kupanje nije jedini uzrok patnje ove 17.godišnje devojke. Kiša, sneg, znoj, suze, vlažna klima...svi ti elementi mogu da izazovu veliku krizu od urtikarije. Aleksandra Alen je čak postala i vegetarijanac kako bi mogla da limitira masnoću na svojoj koži. I sve što ona uradi, jednostavno nije dovoljno jer ova bolest je degenerativna - postaje sve gora i gora s vremenom. Čak do te mere da će jednog dana pijaća voda postati poteškoća i problem.Međutim, to ne sprečava Aleksandru da uživa u svom životu i vidi dobru stranu ovog užasnog stanja:"Barem nisam alergična na pse i ne moram više da perem sudove."

http://www.youtube.com/watch?v=vJMdGTZ_7tg

(Trendingpost.net)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track