BUDITE PRIMEĆENE NA PLAŽI: Koji kupaći kostim odgovara vašem obliku tela?
Foto: Profimedia

Moda

BUDITE PRIMEĆENE NA PLAŽI: Koji kupaći kostim odgovara vašem obliku tela?

Žena -

Da biste uspele da pronađete pravi kupaći kostim, prvo morate da shvatite kakvog je oblika vaše telo.

Mi slavimo sve tipove građe i mislimo da ste bez mane, ali ako želite da postignete savršeni “summer look” za svoje letovanje i odaberete kupaći kostim koji najviše odgovara vašoj građi nastavite da čitate ovaj članak.

Kupaći kostim za ravnu građu tela

Ravnu građu karakterišu relativno male grudi i bokovi koji su proporcionalni sa grudima, dok je struk nešto tanji ili proporcionalan sa bokovima.

Žene koje su ovako građene često žele da stvore iluziju oblina tamo gde ih nema. Srećom, ovakvu iluziju možete uspešno postići sa pravim kupaćim kostimom. Dvodelni modeli sa resicama i karnerima na grudima pomažu da vaš dekolte izgleda bujnije, ali postoji mnogo bolja opcija koja čini vaše grudi većim, a to su modeli sa postavljenim korpicama, punjeni trouglasti gornji deo ili push up modeli. Možete da tražite modele koji imaju korpe i dovoljno prostora da našijete dodatne jastučiće.

Obraćajte pažnju na boju, birajte svetlije nijanse, jer one daju utisak bujnosti.

Takođe, obratite pažnju kako kupaći drži grudi, jer je preporučljivo da ih on približava.

Kada je reč o donjem delu kupaćeg kostima, cilj je stvoriti obline, a to se čini onim modelima koji imaju nabore, karnere i resice. Rekli smo da za gornji deo treba birati svetlije boje da bi se postigao željeni efekat dekoltea, međutim kada je donji deo u pitanju, treba raditi suprotno, birajte one modele smelijeg i izazovnijeg dezena, kao i modele koji si klasično sečeni. Na ovaj način postiže se iluzija oblina.

Kruška

Za ovaj tip građe karakteristično je to da su bokovi širi od poprsja, grudi su relativno male, ramena su uska i struk je tanji.

Dvodelni modeli sa postavljenim korpicama ili push up modeli sa dubljim donjim delom pomoći će vam da postignete željeni izgled ukoliko pripadate ovom tipu građe. Retro modeli sa dubljim donjim delom možda najbolje stoje ženama sa figurom kruške. Takođe možete eksperimentisati šarama koje stvaraju iluziju figure peščanog sata ili probajte sa vertikalnim prugama. Vertikale pruge su pun pogodatak za žene koje su niske ili imaju kraće noge jer čine da telo izgleda vitkije.

Jednodelni modeli takođe dobro idu uz ovu figuru, jer kao i vertikalne pruge čine da izgledate vitkije, a bokovi deluju manje. Ukoliko želite da makar vizelno smanjite svoju zadnjicu birajte modele tamnijih boja i oni koji su malo više sečeni, odnosno koji pokazuju više kože, jer na taj način zadnjica deluje manje, dok sa više materijala i zadnjica deluje veće.

Peščani sat

Ovu figuru karakteriše proporcionalna srazmera između bokova i grudi, a struk je tanji ili dobro definisan.

Žene sa figurom peščanog sata su prave srećnice, jer njima dobro stoji najveći broj modela kupaćih kostima. Da bi još više naglasile svoje obline i figuru možete eksperimentisati smelim dezenima i isto takvim bojama. Jednodelni modeli sa prorezima sa strane ili na stomaku možda najbolje idu uz ovu figuru. Dvodelni modeli sa dubljim donjim delom takođe savršeno stoji ženama sa figurom peščanog sata.

Jabuka (ovalni oblik)

Ovalnu figuru karakterišu velike grudi, a struk je širi od grudi i bokova, dok su bokovi uski u odnosu na ramena.

Kada je ovakva građa u pitanju, ključno je vizuelno smanjiti struk tako da bokovi i grudi izgledaju proporcionalno. Struk možete vizuelno smanjiti ako se odlučite za jednodelne modele bez proreza, jer je najbitnije da prikrijete stomak. Birajte tamne boje, naročito po sredini stomaka i vertikalne pruge što se tiče dezena, jer one imaju najbolji efekat. Od struka pažnju možete skrenuti naborima i karnerima, kao i retro modelima sa dublijm donjim delom.

Atletska građa

Atletsku građu karekterišu razvijena i šira ramena, manje grudi, uski kukovi i struk koji je širi od kukova ili proporcionalan s njima. Kupaći kostim koji najbolje ide uz ovu građu je dvodelni model sa postavljenim korpicama, jastučićima ili push up modeli, koji će lepo usaglasiti šira ramena i manje grudi. Donji delovi neka budu sa nekim ukrasima u vidu nabora, perlica, pufni. Izbegavajte bokserice i šortseve.

Spremne za letovanje!

Sada kada znate kakav kupaći kostim treba kupiti, počnite da planirate svoje letovanje i pravac turistička agencija! Dočekajte spremne leto koje će nam stići brže nego što mislite. Srećno i uživajte!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track