RASPLAKAO POLA MILIONA LJUDI: Odlazim za dva dana i samo želim da ona ovo zna...
Foto: Fejsbuk

Prinudni rastanak

RASPLAKAO POLA MILIONA LJUDI: Odlazim za dva dana i samo želim da ona ovo zna...

Žena -
Dino je završio studije u Misuriju i mesecima pokušavao da pronađe posao kako bi ostao u Americi. Nažalost, nije uspeo i morao je da se vrati u Bosnu

Bosanac Dino Dedić doživeo je sudbinu mnogih državljana sa prostora bivše Jugoslavije kada je otišao u inostranstvu, tačnije Ameriku.

Završio je studije u Misuriju i mesecima pokušavao da pronađe posao kako bi ostao u Americi. Nažalost, nije uspeo i morao je da se vrati u Bosnu.

Međutim, ono što Dina izdvaja iz mase ljudi koji su morali da se vrate je njegova ljubavna priča. On je upoznao Etiopljanku Goe Tekeste i zaljubio se. Ova romansa morala je biti prekinuta jer je ona nakon studija našla posao u Njujorku, dok je on morao da se vrati.

Popularna stranica na Fejsbuku "Humans of New York" objavila je Dinovu fotografiju iz metroa, uz njegovu tužnu priču.

Dino i Goe, foto Fejsbuk
Dino i Goe, foto Fejsbuk

Post je "lajkovalo" skoro pola miliona ljudi, a ima i preko 18.000 komentara. Pročitajte šta je Dino rekao o svojoj sudbini. "Goe je iz Etiopije a ja sam iz Bosne. Bili smo zajedno četiri godine. Upoznali smo se kao strani studenti u Misuriju i nadali se da ćemo oboje naći posao kada diplomiramo kako bismo ostali zajedno u Americi. Ona je našla posao, a ja nisam. Poslao sam oko 150 do 200 aplikacija. Imao sam 35 intervjua za posao. U četiri ili pet sam stigao do poslednjeg kruga, ali mislim da mi je viza upropastila šanse. Ne mogu da je zovem da pođe sa mnom u Bosnu, tamo nema dovoljno prilike za nju. Kada je postalo jasno da ću morati da se vratim, ona se iselila iz stana da bi nam olakšala razlaz. Otišao sam kod nje juče da joj pomognem da oslika neke ramove. Mislio sam da će biti zabavan projekat, ali toliko nam je bilo teško da smo se jedva pogledali. Nismo mogli da govorimo. Idem u Bosnu za dva dana. Ako mogu, samo želim da joj kažem da je volim", rekao je Dino.

“Gohe is from Ethiopia and I’m from Bosnia. We were together for four years. We met as international students in...

Posted by Humans of New York on Sunday, 5 April 2015

Ispod fotografije ređale su se ponude, a stranica je čak objavila i njegov mail na koji mu se poslodavci mogu javiti. Međutim, Dino je naveo da će svakako biti kasno i ako istog momenta nađe posao, jer se u tom momentu za dva dana vraćao u Bosnu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track