(RECEPT) Kraljica (72) se podmladila i dobila bračnu ponudu: Moćna vodica pegla bore!
Foto: Shutterstok

Funkcioniše, verujte

(RECEPT) Kraljica (72) se podmladila i dobila bračnu ponudu: Moćna vodica pegla bore!

Žena -
Iako je tada bila sva zgrčena od reumatizma i gihta, toliko se podmladila i prolepšala da se kralj Poljske u nju smrtno zaljubio i ponudio joj brak

Ovaj tekst je preuzet sa portala StilRuzmarin ­ima slavnu prošlost, bio je miljenik jedne kraljice kojoj je poklonio večnu mladost i pomogao joj u ljubavi.Zahvaljujući njemu, mađarska kraljica Elizabeta, iako je tada imala 72 godine i sva bila zgrčena od reumatizma i gihta, toliko se pomladila i prolepšala da se kralj Poljske u nju smrtno zaljubio i ponudio joj brak.To se dogodilo u 14. veku, a recept joj je, kako kaže legenda, dao jedan anđeo. Vodica madjarske kraljice bila je, u stvari u rakiji ukuvani ruzmarin, lavanda, žalfija, menta i limun pa zato nije ni čudo što je našu junakinju jednostavno preporodila.Tako je vodica mađarske kraljice preneta potomstvu, praćena i dalje legendom o njenoj čudotvornoj moći i o tome da joj je kumovao jedan anđeo. I markiza De Sevigne pisala je o njoj oduševljeno svojoj ćerki: “Luda sam od prevelike sreće. Svi su moji bolovi prestali kao rukom odneseni”.

Nije se oduševljavala samo ona. Otada su mađarskom vodicom počeli lečiti ne samo reumatizam i giht nego i hirove i bolnu dosadu, a ucvale dame i gospoda njom su budili svoje ugasle strasti.Ruzmarinu se pripisivala čudesna moć, a donekle i sa pravom, jer je istina da je on izvanredan lek protiv reumatizma, obamrlosti i paralize, vrtoglavice, živčanih smetnji, bolesti disajnih organa, bolesti jetre, pa čak i polne nemoći.Pogledajte još na portalu Stil:Ricinusovo ulje lek za 25 bolesti: Alergije odlaze kao rukom odnešene!Ima 60 godina, a izgleda duplo mlađe: Niko ne veruje u tajnu njene lepote! (FOTO, VIDEO)Čudo prirode: Seme koje prirodno povećava grudi i smanjuje težinu! (RECEPT)Lekari znaju ono što mi ne znamo: Ovako oni žele da umru!Orah i med: 10 recepata za izlečenje celog tela! (RECEPT)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track