TRIKOVI ZA LEPOTU: Limun za jake nokte, ledena voda za suv lak, a jabukovo sirće za sjajnu kosu
Foto: Profimedia

Lepota iz kuće

TRIKOVI ZA LEPOTU: Limun za jake nokte, ledena voda za suv lak, a jabukovo sirće za sjajnu kosu

Žena -
Verovali ili ne za lep i negovan izgled ne treba vam mnogo para. U kući vam se već kriju proizvodi za negu lepote...

Rumenilo i labelo kao dugotrajni ruž Najlepše je kada su rumenilo i karmin iste ili slične boje. Ali, ako nemate odgovarajuću nijansu karmina, spas možete pronaći u rumenilu. Nanesite malo rumenila u prahu ili kamenu, pa preko stavite labelo. Ne samo da će boja biti prelepa, već će i dugo da vam traje na ustima.

Balzam za kosu kao krema za brijanje Ako i vi spadate u grupu žena koje često zaboravljaju da spakuju baš sve što im treba kada putuju, ovo vam može olakšati muke, a i kofer. Svaki hotel ima u kupatilu pakovanje balzama za kosu, koji može odlično da vam posluži kao krema za brijanje. Ne samo da omekšava dlaku, pa olakšava brijanje, već i ostavlja kožu mekanom. Jabukovo sirće i hladna voda za sjajnu kosu Često korišćenje preparata za stilizovanje dovodi do nagomilavanja ostatak preparata, koje ne operemo u potpunosti prilikom šamponiranja. Zato je jebukovo sirće prirodan i jeftin način da dubinski očistite kosu (frizeri naplaćuju basnoslovno mnogo za dubinsko pranje kose). Kada osetite da vam je kosa teška, kruta i nema sjaj, jednostavno nanesite jabukovo sirće nakon pranja, i isperite ga hladnom vodom. Imaćete lepršavu i sjajnu kosu za tren oka. Limun za jake nokte Nadogradnje, izlivanja i razni gelovi mogu da ostave vaše prirodne nokte u jako lošem stanju, a od stalnog nošenja laka oni mogu da poprime žutu nijansu. Kako biste ojačali i izbelili nokte, jednostavno presecite limun na dva dela i zarijte nokte u njega. Ostavite da tako odstoje 10 minuta, a onda isperite i nanesite kremu.

Iskorišćene šibice kao crna senka za oči Devojke koje vole tamnu šminku znaju koliko je teško pronaći dobru crnu senku, koja na očima neće izgledati kao da je siva. Pronađite šibicu zapalite je i ugasite. Ovo će vam poslužiti kao odličan krejon, koji možete da razmažete i od njega napravite pravi "smokey eyes". Koralni karmin i korektor kao korektor za podočnjake Ako imate tamne podočnjake, onda sigurno znate da klasični korektori ne mogu u potpunosti da ih sakriju. To je zato što je vama potreban korektor u boji, sa žutom ili narandžastom nijansom, kako bi dobro kamuflirao krugove ispod očiju. Takvi korektori retko mogu da se nađu po povoljnim cenama, ali zato možete sami da ga napravite. Samo mrvica koralnog karmina ili tečnog rumenila napraviće ogromnu razliku. Pomešajte karmin i korektor, i to nanesite na podočnjake, ali ne i na ostatak lica, jer će razlika u boji biti evidentna. Ledena voda za suv lak Nakon što namažete nokte, želite da se oni osuše što pre. Rešenje je ledena voda. Sačekajte nekoliko minuta, dok lak krene da se suši, a onda ruke potopite u činiju ledene vode. Ostavite ruke u vodi desetak minuta, a kada izvadite ruke, nokti će biti suvi i sjajni.

Vazelin i parfem za dugotrajan miris Imate parfem koji vam se mnogo dopada, ali brzo izvetri sa kože? Rešenje je u vazelinu. Nakon nanošenja parfema, jednostavno stavite malo vazelina na to mesto, i utrljajte. Miris će trajati znatno duže. Kafa i balzam kao tretman za brinete Ako se farbate u braon, i želite između dva farbanja da obnovite boju, idealno rešenje je kafa. Ona ne može da šteti vašoj kosi, a učiniće daizgleda mnogo lepše. U kašiku balzama dodajte kašičicu kafe, i promešajte dok se kafa ne rastvori. Nakon pranja, nanesite ovo na kosu, i obavezno pustite da odstoji najmanje 10 minuta. Ne samo da će vam boja biti prelepa, već će vam i kosa mirisati na kafu. Pegla za kosu kao pegla za veš Pravo rešenje za stvari koje se izgužvaju u koferu jeste pegla sa kosu. Jednostavno je pustite da se zagreje, a onda pređite preko izgužvanih delova. Maslinovo ulje kao skidač šminke Potpuno prirodan i zdrav način za skidanje najupornije šminke možete pronaći u vašoj kuhinji. Natopite vatu maslinovim uljem, i pređite preko lica, pa nastavite tako sve dok vata ne postane potpuno čista. Ako vam je lakše, možete da nanesete maslinovo ulje direktno na lice, oči i usta, dobro umasirate, i onda to skinete vatom. Ovo magično ulje skida čak i vodootpornu maskaru, a pritom hidrira kožu i trepavice.

(24satainfo)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track