SMRŠALA 75 KILOGRAMA: Ovo je realnost posle rigorozne dijete
Foto: Facebook Julija Kozerski

Šta se krije ispod odeće

SMRŠALA 75 KILOGRAMA: Ovo je realnost posle rigorozne dijete

Žena -
Fotograf Džulija Kozerski u projektu „Prepolovljena“ javnosti otvoreno prikazala posledice drastičnog mršavljenja
1 / 4 Foto: Facebook Julija Kozerski

Džulija Kozerski nekad je težila 153 kilograma. Danas, nakon što se uhvatila u koštac s gojaznošću i depresijom koju joj je gomilanje težine prouzrokovalo, teži 75 kilograma manje.Zdravija je, mnogo lakše se kreće, ali je drastičan gubitak telesne mase doneo neželjenu posledicu o kojoj gotovo uopšte nije razmišljala - ogroman višak kože na telu.

Nije sve onako kako izgleda- Moje iskustvo nije ono što mediji prikazuju, a to je deviza „Smršaj i bićeš mnogo lepši i srećniji“. Uz brojanje kalorija, oprez u tome šta jedem, kontrolisanje porcija i vežbe uspela sam da skinem skoro 75 kilograma. I dok sam iskreno verovala da će moj trud uroditi plodom i pretvoriti me u savršenu osobu, stvarnost me porazila - napisala je na svojoj veb-stranici, gde je u projektu „Prepolovljena“ verno i dočarala ovaj proces.- Dok su drugi hvalili moju drastičnu promenu izgleda, nisu imali pojma šta proživljavam. Ispod slojeva odeće i iza zatvorenih vrata postojala je neka sasvim drugačija stvarnost. Svakodnevno sam se borila s porivom da jedem. Glad mi je postala najveći neprijatelj. Često sam se pitala vredi li ideal lepote tolike muke - kaže Džulija.

Odolevala hrani... Često se pitala vredi li ideal lepote toliko muke
Odolevala hrani... Često se pitala vredi li ideal lepote toliko muke

Bitka s novim telomCilj njenog mršavljenja nije bio projekat, on je nastao usput, jer je shvatila da će joj biti lakše da fotografski zabeleži bolnu emotivnu i fizičku bitku s novim telom. Fotografije koje je snimala prvo je pokazala suprugu, a onda i odabranim studentima kojima predaje na fakultetu.- Primila sam ogroman broj poruka od ljudi širom sveta, koji su sa mnom podelili svoja iskustva, od mršavljenja, borbe s drogama do raka koji je izmenio njihova tela. Svi su se mučili u prihvatanju svog novog izgleda, za koji okolina zapravo nije znala.

Na njenim fotografijama verno je prikazan višak kože koja je izgubila elastičnost usled drastičnog mršavljenja. Za dovođenje tela u normalno stanje morala bi da uradi nekoliko plastičnih operacija odstranjivanja viška kože i njenog zatezanja, što ostavlja brojne ožiljke. Zasad je odustala od toga i poručila ljudima sa sličnim problemom da su najbolji takvi kakvi jesu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track