ZNAČENJE DANA U NEDELJI: Sredom je dobro da konkurišete za posao, u petak zaprosite devojku...
Foto: Profimedia

Značenje

ZNAČENJE DANA U NEDELJI: Sredom je dobro da konkurišete za posao, u petak zaprosite devojku...

Žena -
Planete određuju kojim danom treba započeti neke stvari, a koje zaobići u širokom luku

Često se dešava da nam nekad jednostavno ništa ne ide od ruke, a jedino objašnjenje je "loš dan". Možda zato što planete određuju kojim danom treba započeti neke stvari, a koje zaobići u širokom luku, jer ćemo uspeti samo da se iznerviramo.

Astrologija otkriva kojim danom koja planeta vlada i kako treba postupati.

Ponedeljak

U engleskom jeziku se i zove Monday - mesečev dan, tako da je Mesec vladar ponedeljka, zato većina ljudi ima promenljivo raspoloženje ponedeljkom. Idealno je svim rođenima u znaku Raka za planiranje krupnih poslovnih poduhvata, uređenja doma, kupoprodaje nekretnina i početak dijete. A savet za sve, bez obzira na znak horoskopa: ponedeljkom koji je u vreme mladog meseca (što možete naći u crkvenom kalendaru, ali i na astro-sajtovima), započnite one poslove i pitanja koji utiču na celu vašu porodicu.

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Utorak

Dan kojim vlada Mars - treba biti aktivan, trenirati, baviti se sportom, donostiti odluke ukoliko ste rukovodilac, izbegavati svađu i sukobe. Ovo je odličan dan za Ovnove, donekle i Škorpije, ali i za započinjanje sudskog procesa, neke istrage i dolaženje do istinitih podataka i činjenica. Svi, bez obzira na znak, trebalo bi da energiju koju osećaju utorkom ne troše na uzaludne prepirke i destruktivne poslove, nego da budu vredni i rezultati neće izostati. Nije dobro započinjati zajednički život, ili brak, jer će biti mnogo svađa i trzavica.

Sreda

Merkurov dan, dan komunikacije, učenja, školovanja, putovanja, ali na kraćim relacijama. Napišite molbe, ponude,CV za posao i šaljite ih sredom. Kontaktirajte sve koji vam mogu dati savet, jer ćete tog dana sigurno dobiti mudar savet. Razgovarajte sa decom i mlađim osobama sredom, naročito ako sa njima imate problema, jer ćete uspeti da uspostavite bolju komunikaciju i kvalitetniji odnos. Idite kod savetnika u vezi s bilo kakvim problemom koji imate, jer je dan odličan za to. Ugovorite važne sastanke i trgujte, reklamirajte svoju robu.

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Četvrtak

Ovim danom vlada Jupiter, planeta rasta i ekspanzije. Ukoliko treba da započnete posao kojim treba dobro da zaradite, izaberite utorak. Ako kupujete veliku stvar kao stan, kuću, auto, počnite da tražite četvrtkom. Možete organizovati dobrotvorne zabave, humanitarne akcije, tražiti savet od pravnika i advokata. Dobar dan za molitvu, početak učenja stranog jezika ili odluku o putovanju u inostranstvo. Samo ne trošite četvrtak na hedonizam, bilo da je reč o preterivanju u hrani, piću i šopingu, naročito ako ste potencijalni kupoholičar.

Petak

E, ovo je divan emotivni dan kojim vlada Venera, pa je odličan za zaljubljivanje, venčanja, početak zajedničkog života, prosidbu, pisanje ljubavnih pesama. Veoma dobar dan za sve umetnike i diplomate,i tada treba da budu naročito aktivni. Odličan dan za ginekološki pregled, rešavanje bilo kakvih ženskih pitanja. Kupovanje odeće, obuće, odlazak kod kozmetičara i frizera su uspešni petkom. Odličan dan i za plasiranje novih ideja i pregovore oko kreativnih poduhvata. Nije dobar dan za dijetu, jer ne daje rezultat.

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Subota

Setite se roditelja pa ih posetite, jer subotom vlada Saturn, planeta koja nas povezuje sa korenima i poreklom. Poklonite starima ili siromašnima nešto što želite. Obiđite planinska mesta ili putujte u planine. Dobar je dan za pomene mrtvima (nije slučajno što se baš subotom kod pravoslavnih vernika obeležavaju Zadušnice). Dobro je i praviti albume, rodoslove i porodične relikvije. Ovo je odličan dan za arheologe, rudare, geologe i sve novo i bitno što rade treba da počinju subotom. Nije dobar dan za početak gradnje kuće, ali je dobar za obnovu starih kuća.

Nedelja

Opet engleski naziv: Sunday - sunčev dan, pa je jasno da ovim danom vlada Sunce. Dogovori sa mužem i ocem su uspešni nedeljom. Početak planiranja poslova, smišljanje kampanja, kako marketinških, tako i političkih. Odličan dan za donošenje pravila na poslu, u firmi, ali i kućni red. Ako želite unapređenje, ugovorite ručak, neformalni sastanak sa onima koji odlučuju nedeljom, i nećete se pokajati. Odličan dan za sva okupljanja i priredbe, za držanje govora i javne nastupe, pa obavezno iskoristite ovaj dan ako želite da vas zapaze i veruju u vas.

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

(zena.tvbest)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track