ŠTA VAŠE GRUDI GOVORE O VAMA: Veličina je važna za dušu!
Foto: Shutterstock

Istraživanje

ŠTA VAŠE GRUDI GOVORE O VAMA: Veličina je važna za dušu!

Žena -
Istraživači su došli do saznanja kako žene koje se podvrgavaju povećanju grudi, imaju i do tri puta više šanse da izvrše samoubistvo

Veličina grudi je često bitna stvar muškarcima, ali za žene ona predstavlja nešto mnogo više. Zapravo, nedavna istraživanja su pokazala kako je veličina grudi poprilično povezana sa emocionalnim zdravljem, uključujući i samopoštovanje te funkcioniranje u društvu.

Prosečna veličina grudi se u proteklih 20 godina povećala za dva broja, a razlozi su brojni, od telesne težine, nepodobnih grudnjaka do ugrađivanja silikona.

Prema studiji Annals of Plastic Surgery iz 2007. godine, istraživači su došli do saznanja kako žene koje se podvrgavaju povećanju grudi, imaju i do tri puta više šanse da izvrše samoubistvo. Veruje se da su razlozi tome nerešeni psihički problemi pre povećanja grudi, nisko samopouzdanje i poremećaju u ishrani.

Studija Archives of Sexual Behavior pokazala je kako veće grudi podrazumijevaju veću brižnost za decu, što muškarci primećuju i instiktivno traže žene sa većim grudima, dok oni koji nisu toliko zainteresirani za decu, žele podsvesno ženu sa manjim grudima.

Žene sa veličinom B i manje ne troše mnogo novca na kupovine, istraživanje je jednog trgovinskog giganta.

radio

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track