STIŽU VELIKE VRUĆINE: Postoje 4 ekspresna rešenja da eliminišete neprijatan miris znoja!
Foto: Profimedia

Efikasno

STIŽU VELIKE VRUĆINE: Postoje 4 ekspresna rešenja da eliminišete neprijatan miris znoja!

Žena -

Stigle su nam prve vrućine, a s njima i pojačano znojenje. Neugodan miris ispod pazuha koji ponekad osetimo rezultat je stvaranja bakterija.

Uz ova četiri pravila omogućićete žlezdama da nesmetano obavljaju svoju funkciju, a pritom smanjiti taj miris.

1. Uklonite dlačice

Tokom toplih dana redovno uklanjanje dlačica ispod pazuha. Tako ćete odmah smanjiti stvaranje neprijatnog mirisa, jer se upravo na dlačicama zadržavaju bakterije koje ga uzrokuju.

2. Dezodorans

Nakon svakog tuširanja obavezno ispod pazuha stavite dezodorans. Najbolji su oni bez aluminijuma jer ne zatvaraju pore i ne remete rad žlezda znojnica.

PROMENE POSLE 40. GODINE ZNAČE NOVO POGLAVLJE U ŽIVOTU: Kako se suočiti sa menopauzom?

3. Maramice

Kad osetite da vam je pazuh mokar, a niste u prilici da se istuširate, znoj upijte papirnim peškirom ili se osvežite antibakterijskom vlažnom maramicom. Kad se pazuh osuši, ponovo nanesite dezodorans. Kada ste kod kuće, pazuh prebrišite maramicom natopljenom u mešavinu jabukovog sirćeta i vode.

4. Ulošci

Ako se intenzivno znojite, kako vam se na odeći ne bi videle tamne mrlje od znoja, ispod pazuha možete staviti dnevne uloške koji upijaju znoj i koji su ispod većine odevnih predmeta s rukavima neprimetni. Ulošci su dostupni u gotovo svim drogerijama, a osim što će upiti znoj sprečiće nastajanje neprijatnih mirisa.

Profimedia
Profimedia

(zadovoljna.hr)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track