SVE SE PROMENILO: Gde su nestali pravi muškarci? Zašto su sve šmekeri bez pokrića?
Foto: Shutterstock

Da li se i vi zapitate?

SVE SE PROMENILO: Gde su nestali pravi muškarci? Zašto su sve šmekeri bez pokrića?

Žena -

Što se, dođavola, dogodilo? Šta se to dogodilo sa čašću? Integritetom? Dobrim manirima? Kad su fraze poput "koja guza" i "uh, čoveče" postale prihvatljive da pokažeš ženi da ti se sviđa?

Reći ću ti kad. Kad su online sajtovi za upoznavanje i anonimnost na Internetu zamenili klasično udvaranje. To se dogodilo kada su žene prihvatile osrednjost i prosečnog ljubavnika samo da ne bi same.

Kad je džentlmen umro, a "šmeker bez pokrića" ga zamenio.

Pre nego što se razljutiš, želim da znaš da ne pričam o svim muškarcima. Postoji veliki broj divnih muškaraca, ali zbog ovih drugih oni izgledaju loše. I to je tužno. Ovi novi koji se nazivaju “šmekerima” misle samo na sebe. Daju minimum.

Trude se tek toliko da se žene zainteresuju, možda dovoljno da uspostave neki vid emocionalne veze i ona pomisli da im je stalo. Trude se tek toliko da postoji dovoljno telefonske komunikacije i da budu bar malo zanimljivi. Trude se tek toliko da predigre ima dovoljno za njihov orgazam.

Ova ponašanja zbunjuju ulogu koju ima žena, ali i stvaraju sve više takvih muškaraca, koje nije briga ni za kog osim za njih same.

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Nekada su postojale stvari koje su muškarci radili i one koje nisu. Tačka. Nije bilo sivog područja, nije bilo ničeg između. Postojala su nepisana pravila o tome kako muškarci treba da se ponašaju, i taj stav bio je njihov odraz, određivao ih je kao osobu. Mušakrci su bili odgovorni, i na njih smo mogli da računamo.

To je možda onaj najvažniji deo koji nedostaje danas – da možeš da računaš na muškarca.

Današnji mušakrci divlje trče kao srednjoškolci i nemaju nimalo osećaja za posledice svojih postupaka. Broj je njihova sigurnost, pa trče u čoporima ostavljajući iza sebe razočaranje, slomljena samopouzdanja i zbunjenost.U većem su broju od gospode jer žene, nažalost, prihvataju ovakvo ponašanje.

Žene koje se žale na svoje muškarce ne žele da izađu iz takvih veza, nego pokušavaju da razumeju kako su se muškarci toliko promenili. Prigrlile su činjenicu da više nisu odani, iskreni i direktni. Da ne žele da se bore do kraja za nas!

Nekada su muškarci generalno bili svesni koliko vrede i da žene računaju na njih. Danas su takvi da su im žene frustrirane, osećaju ljutnju i gađenje s vremena na vreme. Takvi tipovi su kraljevi s pola mozga i pola ponašanja.Oni se čine kao da su samouvereni i pristojni sa svojom dobro "upakovanim" ponašanjem. Možda statusni simboli odaju njihovo bogatstvo, ali zapravo su emotivno u bankrotu.

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Tvrde da su alfa mužjaci, ali, osim za sebe, nemaju za koga da zarada niti koga da osiguraju. Da ne spominjemo činjenicu kako prave vođe ne moraju da tvrde da su vođe, oni to jednostavno jesu.

Feminizam se definiše kao jednakonst prava žena s pravima muškaraca na svim područjima. Ali tolike žene su tu poruku preokrenule i umesto jednakosti, pokušavaju da zamene uloge muškarca. Ovo postaje teško i za muškarce koji ne mogu da nađu svoje nove uloge. Oni slušaju podeljena mišljenja oko toga šta bi pravi muškarci trebalo, a šta ne bi trebalo da rade.

Čuju da je biti kavaljer stvar prošlosti i da muškarci ne znaju kako se tretira žena. S druge strane čuju žene koje tvrde da im ne treba muškarca koji će im otvarati vrata i plaćati večeru, jer one to mogu same.

U ovoj podeli jasno je da ne znaš da li je dobro biti džentlmen ili ne, a gore pomenuti "šmeker bez pokrića" pridonose negativnom pogledu žena na muškarce.

Ako je muškarac kavaljer ima skrivene namere da odvuče ženu u krevet. Ali ako nije, onda je "burazer" koji je ionako nije vredan.

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Muškarac koji se ponaša prema ženi kavaljerski ne bi trebalo da bude optužen za to da je antifeminista. On na ovaj način pokazuje svoj interes, ali žene mešaju muškarce džentlmene i one koji se prema njima ponašaju kao da su nesposobne.

Da razjasnimo: Džentlmen će otvoriti vrata, pridržati stolicu, šetati po strani bliže putu i platiti račun. On ove stvari ne radi jer je ona nesposobna. On se ovako ponaša jer je ceni i želi da joj to i pokaže.

Snažna žena sve to može da da uradi i sama, ali isto tako može sebi da priušti da neko to uradi za nju. Ove stvari ne umanjuju njenu moć i nezavisnost.

U današnje vreme je džentlmen sa iskrenim namerama unikat, a "šmeker bez pokrića" je normalan muškarac.Ponašati se kavaljerskii trebalo bi da bude normalno i uobičajeno, a ne posebno.

A vi "šmekeri bez pokrića" koristite svoju muškost za nešto drugo, a ne za to da ženama prodajete "maglu" i manipulišete s njima.

Ustanite časno i vratite svoje prosečne zadnjice na stolice, kako bi žene mogle da vide pravu gospodu iza vas.

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

(thoughtcatalog.com)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track