TAJNI RECEPT BEOGRADSKIH POSLASTIČARA: Pariska torta sa šlagom i čokoladom

NEZABORAVNI KREMASTI UKUS

TAJNI RECEPT BEOGRADSKIH POSLASTIČARA: Pariska torta sa šlagom i čokoladom

Žena -
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake, on je i raskošan u isti mah

Sastojci:10 jaja200 gr šećera250 gr brašna40 g kakao prahaZa fil:1.5 l neulupanog šlaga, tj. slatke pavlake150 gr čokolade250 gr šećeraPriprema: Umutiti belanca sa šećerom, postepeno dodati žumanca, brašno i kako. Ispeći i kada se ohladi iseći na četiri tanke kore.Za fil:Kuvati 1/2 l pavlake, 100 gr čokolade i 50 gr šećera. Stalno mešati da ne zagori. Kad počne da vri, skinuti sa vatre i ostaviti da se potpuno ohladi i stegne. Zatim izmešati sa litar šlaga i 200 gr šećera. Mutiti mikserom dok se ne sjedini. Filovati u tri sloja i sa strane.Napomena: Možete i dodatno dekorisati čokoladnim mrvicama, tačkicama šlaga ili na neki drugi način, a pregled raznih dekoracija možete naći OVDE.Izvor: LisaSa sajta Lisa.rs pročitajte i:Slatki mafini sa krem-sirom i prelivom od čokoladeNovi recept za slano predjelo: mafini s povrćem, leblebijama i crnim maslinamaSvečane dekoracije poslasticaPrava letnja poslastica: hrskava sladoled torta od 3 sastojkaJednostavan recept za slatkiš s voćem: torta s malinama i šlagom

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track