TAJNI ŽIVOT HOMOSEKSUALACA: Pitala me je da li želim razvod. Nisam hteo da je napustim
Foto: Profimedia

Ispovest

TAJNI ŽIVOT HOMOSEKSUALACA: Pitala me je da li želim razvod. Nisam hteo da je napustim

Žena -
Kada je supruga pre šest godina saznala za njegovu aferu s muškarcem bila je ljuta, a Nik je shvatio da nema smisla više da skriva istinu o svojoj seksualnoj orijentaciji

Pre nekoliko godina kada su se homoseksualci suočavali s većim neodobravanjem, pa čak i s progonima, mnogi muškarci odlučili su da ožene žene i na taj način prokriju svoju seksualnost. U modernim vremenima, kada je tolerancijs mnogo veća od one pre nekoliko godina, mnogi se i dalje odlučuju na takav put.Nik koji je danas u svojim pedesetima u braku sa ženom je punih 30 godina. On je homoseksualac. Smatra da je njegova žena duži niz godina razvijala sumnje o njegovoj seksualnosti, a potvrda tome stigla joj je kada je saznala za njegovu aferu i to s muškarcem."Pitala me je da li želim da odem, da li želim razvod braka, ali ja nisam želeo da je napustim. Ona je moja najbolja prijateljica, ona mi je najbitnija osoba u životu. Odlučili smo da ostanemo zajedno i da živimo kao prijatelji", rekao je Nik čiji najbliži prijatelji i rodbina ne znaju pravu istinu o njegovoj seksualnosti.

foto: Profimedia
foto: Profimedia

Nik je od samog početka svog braka sa ženom osećao nezadovoljstvo, sumnjao u to jesu li uradili pravu odluku ušavši u brak. Oduvek se osećao nesigurnim po pitanju seksualne orijentacije što ga je s godinama počelo sve više uznemiravati.Poput mnogih koji su se našli u ovoj situaciji, Nik, inače po zanimanju medicinski tehničar, započeo je sa dvostrukim životom. Spolja on je srećno oženjen muškarac koji slobodno vreme provodi u društvu gej prijatelja.Kada je supruga pre šest godina saznala za njegovu aferu s muškarcem bila je ljuta, a Nik je shvatio da nema smisla više da skriva istinu o svojoj seksualnoj orjentaciji."Stvari među nama nisu mogle biti bolje, još uvek je volim, kao i ona mene, još uvek smo zajedno iako je situacija mogla da bude potpuno drugačija", rekao je Nik i objasnio kako iako živi sa ženom u istoj kući više ne spavaju zajedno. Takođe je obećao svojoj ženi da više nikada neće imati odnos s muškarcem.

foto: Profimedia
foto: Profimedia

"I dalje se nadam da ću obećanje uspeti da održim. Na neki način sam odlučio da budem u celibatu", rekao je Nik koji je član udruženja homoseksualnih muškaraca osnovanog pre 10 godina u Mančesteru. Svake godine na njihove godišnje sastanke dolazi sve veći broj muškaraca iz celog sveta.Osnivač grupe, Ivan, kaže kako su muškarci koji su njihovi članovi, oženjeni muškarci uglavnom starije životne dobi koji su se oženili 70-ih i 80-ih godina kada je druuštvo bilo izrazito neprijateljski raspoloženo prema osobama homoseksualne orijentacije.Danas je društvo tolerantnije, a oni imaju više prilika da postanu ono što zapravo jesu, bez skrivanja. Razlog zbog kog su se venčali sa ženom, kaže Nik, je taj što su želeli nekako da "svrstaju" sami sebe u društvo."U prvo vreme misliš da je to samo faza koja će proći, ako pronađeš pravu ženu za sebe, ona će ti pomoći da postaneš pravi muškarac i zaboraviš na seksualne maštarije s muškarcima", napominje Endi, još jedan oženjen muškarac homoseksualne orijentacije.Endi je u procesu razvoda od supruge s kojom je bio u braku 30 godina i s kojom ima četvoro dece. Ona je već pronašla novog partnera."Još uvek je volim, jako smo bliski, pravi smo prijatelji", rekao je Endi.Ivan kaže kako mnogi muškarci ostaju u braku sa ženama zbog porodice i dece, ne žele da njihova zajednica pati zbog njih. Mnogi su očajni i svakodnevno se bore sami sa sobom jer nemaju podršku najbližih, a neki oboljevaju od depresije."Kada dođu na naš sastanak mnogi plaču jer su shvatili da nisu jedini, da postoje mnogi s istim problemom i u istoj situaciji", rekao je Ivan.

(BBC)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track