Umorni ste, a ne možete da zaspite? Evo 4 razloga zbog čega je to tako
Foto: Profimedia

Najgori osećaj

Umorni ste, a ne možete da zaspite? Evo 4 razloga zbog čega je to tako

Žena -
Kad legnemo, provedemo nekoliko sati okrećući se sa strane na stranu, gledajući u plafon, bez izgleda da ćemo ikada zaspati i sa osećajem da smo popili bokal kafe.

Svetlost koju emituju uređaji pogubna je za san, a stalnim razmišljanjem o odmaranju se nikada nećete opustitiSvima nam se nekad dogodilo da jedva dočekamo kraj radnog vremena i da je jedino što želimo da legnemo i odmorimo se od svih obaveza, oslobodimo stresa, piše portal Stil.

Ali, kad legnemo, provedemo nekoliko sati okrećući se sa strane na stranu, gledajući u plafon, bez izgleda da ćemo ikada zaspati i sa osećajem da smo popili bokal kafe.

Najčešći uzrok toga ste što, čak i kada pokušavamo da se odmorimo, ne puštamo mozak da učini to isto. Predstavljamo vam četiri najčešće greške zbog kojih ne možemo nikako da se odmorimo.

Fejsbuk, Tviter, Instagram, i-mejl... Nije ni čudo što ne možete da se opustiti i odmorite od svega. Ako zaista želite da se isključite iz svega i odmorite mozak, najbolje bi bilo da isključite i svoj pametni telefon. Istraživanja pokazuju da u proseku na svakih 6 minuta proveravamo šta nam je stiglo na telefon.

Foto Profimedia
Foto Profimedia

Ne koristite tišinuMožete li da se setite kada ste zadnji put uživali u minutu potpune tišine? Činjenica je da kada uspemo da isključimo sve zvukove - možemo se mnogo bolje odmoriti i to u kraćem roku. Tišina zaista deluje terapeutski i može pomoći da se bolje koncentrišete i budete kreativniji.

Foto Profimedia
Foto Profimedia

Čitate elektronske knjigeAko želite da se opustite pre spavanja i pročitate neku stranicu kvalitetnog štiva, nemojte čitati na vašem tabletu, pametnom telefonu i sličnim uređajima. Istraživanja su pokazala da plava svetlost koju emituju uređaji može poremetiti san, pa čitanje, umesto opuštanja, može postati prava noćna mora. Sledeći put sjajne ekrane moderne tehnologije zamenite dobrim, starim papirnim izdanjima.

Foto Profimedia
Foto Profimedia

Previše razmišljate o opuštanjuPoznato je i ovo: Što više razmišljate o nečemu, to postajete time opterećeniji. Umesto toga, usmerite se na pozitivne misli koje nemaju veze sa opuštanjem, pa ćete se lakše i brže opustiti, a samim tim i odmoriti.

Foto Profimedia
Foto Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track