(VIDEO) ZATRUDNELA U TRUDNOĆI! Bebe začete u razmaku od 10 dana, rođene istovremeno
Foto: Youtube Printscreen

Neverovatna pojava

(VIDEO) ZATRUDNELA U TRUDNOĆI! Bebe začete u razmaku od 10 dana, rođene istovremeno

Žena -

Šarlot i Olivija su sestre koje su začete u razmaku od samo 10 dana. Njihova majka je zatrudnela dok je već bila trudna, što je izrazito retka pojava.

Rođenje ove dve devojčice se smatra gotovo čudom. Njihova majka Kejt Hil iz Brizbejna zatrudnela je kada je već bila trudna sa prvom devojčicom. Ovaj medicinski fenomen je vrlo redak, a do sada je dokumentovano samo 10 slučajeva. Ginekolog koji je vodio Kejtinu trudnoću, doktor Bred Armstrong se nikada nije suočio sa fenomenom, zvanim superfetacija, te je i on morao da se vrati medicinskim udžbenicima kako bi saznao nešto više.

Kejt je bolovala od policističnih jajnika, stanja koje otežava ovulaciju. Posle hormonske terapije je uspela da zatrudni, i to u 10 dana dva puta. Nakon što je prva jajna ćelija oplođena, sperma njenog muža Pitera ostala je živa još 10 dana i oplodila je drugu.

Žensko telo obično prestaje da ovulira nakon što dobije signal da je trudnoća započeta, ali je u Kejtinom slučaju bilo drugačije, a ponosni roditelji su presrećni, jer su se dugo mučili sa začećem. Ova trudnoća je zapravo počela kao blizanačka, gde je začeta i treća beba. Nažalost, Kejt je jednu bebu blizanca izgubila u ranoj trudnoći.

Doktori su predviđali da će se Šarlot i Olivija roditi u razmaku od nekoliko dana, ali su devojčice odlučile da svet pozdrave istog dana, u decembru prošle godine. Bile su različite visine, težine, zrelosti, ali i krvne grupe.

(Daily Mail)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track