(VIDEO) ŽENA JE REDOVNO BRIJALA LICE 8 GODINA: Nećete verovati šta joj se dogodilo
Foto: Printskrin

Šokirana

(VIDEO) ŽENA JE REDOVNO BRIJALA LICE 8 GODINA: Nećete verovati šta joj se dogodilo

Žena -
Žene takođe imaju dlačice na licu, samo su njihove dosta slabije i svetlije od dlaka jačeg pola. Kod nekih je žena dlakavost izraženija, dok kod drugih, pak, ne predstavlja estetski problem.

Jedna od najgorih dilema mnogih dama je upravo kako se najprikladnije rešiti dlačica na licu – i da li je ozloglašeno brijanje preporučljivo ili ne?

Angela Garvin je 46-godišnja pravnica iz Eseksa (UK) koja već godinama skoro svakog jutra brije lice! I nije jedina!Njen dan počinje u pola 7 ujutru, a prvo što uradi nakon buđenja jeste odlazak u kupatilo, umivanje, čišćenje lica i nanošenje pene i brijanje 3 puta nedeljno.

Angela koristi muški brijač za jednokratnu upotrebu, pažljivo skida dlačice s lica i na kraju se umiva toplom vodom. Ceo proces završava se nanošenjem dnevne kreme za lice.

Međutim, ako je poznato da brijanje nogu ubrzava rast dlačica, istovremeno čineći ih jačim i tamnijim, postavlja se pitanje koliko je onda brijanje lica preporučljivo?

Iz svog iskustva, ova 46-godišnja pravnica ističe da za osam godina, koliko se već brije, i to tri puta nedeljno, ne da nije imala bilo kakve negativne posledice, već je oduševljena.

Doktor Majkl Prager iz Londona kaže da brijanje podstiče stvaranje kolagena i smanjuje stvaranje bora."To je kao blaži oblik mikrodermoabrazije, podstiče proizvodnju kolagena i usporava nastanak bora. Kad god je koža pod stresom, kolagen je tu da pomogne obnavljanju ćelija". Podsetimo, i neke od poznatih dama, poput Elizabet Tejlorr, Marilin Monro i Kleopatre su takođe koristile ovaj vid ulepšavanja. Brijanje lica je potvđeno bio jedan od njihovih svakodnevnih rituala nege.

Jutjub je prepun video saveta žena koje na sva usta hvale redovno brijanje lica kao nešto najbolje za super mladolik izgled kože lica i savršeno prijanjanje šminke.

(Daily mail)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track