VIKINZI OKUPIRALI TREBINJE: Norvežanin na Petrovdan napravio veliku pravoslavnu svadbu!
Foto: Printskrin

Sve zbog Ljiljane

VIKINZI OKUPIRALI TREBINJE: Norvežanin na Petrovdan napravio veliku pravoslavnu svadbu!

Žena -
Ljiljana i Norvežanin Tor-Grigorije Losius, posle krštenja na Ostrogu, venčali su se na Petrovdan u srpskoj pravoslavnoj crkvi

TREBINJE - Ljiljana i Norvežanin Tor-Grigorije Losius venčali su se na Petrovdan u pravoslavnoj crkvi u Trebinju. Norveška zastava zavijorila se na Petrovdan pred Sabornim hramom Preobraženja Gospodnjeg. Još je barjaktar predvodio 30 Norvežana koji su došli na pravoslavnu svadbu. Naravno, sledio je i srpski barjaktar, koji je doveo skoro triput više svatova: od Crne Gore, Slovenije, centralne Bosne i Istočne Hercegovine, pa do Trebinja. Bio je i jedan svat iz Brazila.

Petrovdanske svatove okupio norveški bračni par Losius - Ljiljana i Tor-Grigorije, koji su to pravoslavno venčanje najavili još u aprilu, posle krštenja na Ostrogu. A ona pažljivost Tor-Grigorija, koji je iz poštovanja prema porodici Ljiljane Mijanović Losius, poželio da bude deo pravoslavlja i da se venča po pravoslavnom obredu, osetila se i kod norveških svatova.

Sveštenik Mladen Žulović, starešina Sabornog hrama, sem pojašnjavanja obreda, potrudio se da nađe i pročita jednu molitvu na engleskom (molitvu blagoslova). Mlada je, naravno, prevodila Norvežanima na engleski obraćanje sveštenika, a mladoženji pitanja iz obreda. Tor-Grigorije je, opet, odgovarao sa – "Da".

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track