ZBOGOM, MAMA Mališan se prvi put osmehnuo majci i nakon 12 sati preminuo
Foto: Jutjub

Teški dani

ZBOGOM, MAMA Mališan se prvi put osmehnuo majci i nakon 12 sati preminuo

Žena -
Evan Samerfild, četvoromesečna beba iz britanskog Devona, preminuo je od meningitisa samo 12 sati nakon što se prvi put nasmešio svojoj majci i ostatku porodice

Dečak Evan Samerfild preminuo je na katolički Uskrs od meningokokne sepse samo 12 sati nakon svog prvog osmeha. Imao je samo četiri meseca. Njegova smrt slomila je roditelje Šenon Samerfild(17) i Krisa Adamsa (19) koji su zbunjeni i neprestano se pitaju kako je moguće da se tako brzo razboleo.

"U jednom trenutku se smejao i smešio, a u treptaju oka nam je tako okrutno oduzet", ispričala je njegova baka Sara Samerfild(38).

Evan je dobio temperaturu i prabaka i pradeda odvezli su ga kod doktora koji mu je dao lek za snižavanje temperature i rekao da odmah dođu ako se bebi stanje pogorša. Otišli su kući i dečak je zaspao, ali ujutro se probudio s osipom od vrha glave do pupka. "Moja majka napravila mu je test čašom i nazvala hitnu pomoć. Brzo je razmišljala, bilo bi lako da se pomisli da su varičele", rekla je Sara. Dečak je hitno odvezen u bolnicu Deriford u Plimotu gde mu je dijagnostifikovana meningokokna sepsa. Doktori su se borili da ga spasu, ali Evan je ubrzo preminuo.

foto: Jutjub/ News 24h/24h
foto: Jutjub/ News 24h/24h

Samo 12 sati pre smrti, Evan se prvi put smejao i gugutao svojoj majci i ostatku porodice."To je bio prvi i poslednji put da nam se nasmešio. Kao da je to njegova ostavština", izjavila je neutešna baka Sara, dodavši: "Svi su ga voleli i divili se njegovim ogromnim plavim očima."

http://www.youtube.com/watch?v=Q0LKhNlZC6U

Porodični prijatelj Čarli Mekmenus organizovao je skupljanje novca za Evanovu sahranu, a ostatak prikupljenog novca porodica će donirati udruženju za istraživanje meningitisa.

http://www.youtube.com/watch?v=R5z8OSXqiXg

(Dejli Mejl)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track