ŽIVOTNA AGONIJA NOVINARKE: Nakon 4 godine od masovnog silovanja, i dalje trpi strašne posledice
Foto: Printskrin/Facebook

Bol ne prolazi

ŽIVOTNA AGONIJA NOVINARKE: Nakon 4 godine od masovnog silovanja, i dalje trpi strašne posledice

Žena -
Silovali su me rukama oko 40 minuta, a učestvovalo je 200 do 300 muškaraca. Uživali su da mi nanose bol, govori novinarka

Lara Logan, novinarka američke TV mreže CBS, i četiri godine nakon brutalnog silovanja u Egiptu trpi strašne fizičke i psihičke posledice.

Lepa reporterka je u februaru 2011. godine izveštavala iz Kaira, u blizini Trga Tahrir, gde su se odvijali protesti protiv režima Hosnija Mubaraka. Sve je bilo u redu do jednog trenutka, kad je njenom snimatelju nestalo baterije u kameri. I onda je usledio Larin pakao koji je trajao gotovo sat vremena.

"Bahar (snimatelj) me pogledao i rekao da moramo otići. Mislila sam kako ću poginuti, ali nakon mučenja koje bi moglo trajati večno. Silovali su me rukama oko 40 minuta, a učestvovalo je 200 do 300 muškaraca. Uživali su da mi nanose bol", ispričala je Logan stravične detalje.

Četri godine kasnije Logan i dalje prolazi pakao. U februaru je primljena u bolnicu zbog unutarnjeg krvarenja.

"Larino zdravlje strašno pati. Nakon napada u Egiptu vrlo često je u bolnici. Nažalost, njoj je posao uvek na prvom mestu i s takvim stavom će teško ozdraviti. Jednostavno mora uzeti odmor i operacijom rešiti probleme", rekao je neimenovani izbor iz CBS-a.

Što je Lara prolazila poslednjih godina opisao je Ed Butovski, njen najbolji prijatelj.

"Ljudi nemaju pojma kakve je psihičke traume imala nakon napada. Ali ona je najsnažnija žena koju znam, neverovatno je kako se suočila s tim i kako ne odustaje od posla koji obožava."

Ono što je zanimljivo, Logan i dalje izveštava iz najopasnijih delova sveta. Tako je nedavno bila u Iraku na samo osam kilometara od vojnika ISIS-a.

http://www.youtube.com/watch?v=L-gmsp8fwk8

(jutarnji.hr)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track