Zabranjene posete na gastroenterologiji

ZARAZA U KCS: Šuga hara u bolnici, zaraženo 15 sestara

Beograd

Autor:

Kod pacijenta koji je „rezervoar infekcije“ pre četiri dana dijagnostikovana je norveška šuga, a to je vrsta koja je zaraznija od klasičnog oblika

ilustracija, foto: nebojša mandić, bolnica, hol, pacijent,

Vanredno stanje... Pacijenti sa intenzivne biće otpušteni - ILUSTRACIJA

BEOGRAD - Izolacija!
Sve posete Klinici za gastroenterologiju od juče su zabranjene jer je šugom zaraženo 16 zaposlenih, i to 15 medicinskih sestara i jedan pomoćni radnik, potvrdila je načelnica Odeljenja za prevenciju i kontrolu bolničkih infekcija Kliničkog centra Srbije Vesna Mioljević. Ona je naglasila da je izvor infekcije pacijent koji je smešten na intenzivnoj nezi ove klinike i da je zaraženo osoblje koje je bilo u kontaktu s njim. Osoblje je pod kontrolom lekara specijaliste dermatovenerologa i svi su upućeni na kućno lečenje.
- Od utorka su zabranjene posete intenzivnoj nezi, zabranjen je prijem na intenzivnu negu, a sad su zabranjene posete i na samoj Klinici za gastroenterologiju - naglasila je Mioljevićeva.

Kod pacijenta koji je „rezervoar infekcije“ pre četiri dana dijagnostikovana je norveška šuga, a kako objašnjava dr Mioljević, to je vrsta koja je zaraznija od klasičnog oblika.
- Kod ovog oblika šuge na površini kože zaraženog nalazi se veći broj uzročnika. Prisustvo na koži olakšava brže prenošenje sa obolele na zdravu osobu. To je razlog što su medicinski radnici koji su bili u kontaktu s tim pacijentom oboleli - naglasila je Mioljevićeva.

Ona je dodala da među pacijentima nema zaraženih i da će svi pacijenti sa intenzivne nege koji su sa zaraženim bili u kontaktu, a kojima stanje to dozvoljava, biti otpušteni kući.
- Zasad će na odeljenju intenzivne nege ostati pacijent kod koga je dijagnostikovana šuga i pacijent koji zbog svog zdravstvenog stanja ne može biti upućen na kućno lečenje.

(D. T.)

Pratite Sport na Facebooku
i Twitteru
Pratite Stars na Facebooku

Komentari (14)

Pošaljite komentar 

Popularni komentari

 • neko

  neko

  SRAMOTA!!!

  42 Odgovori 
 • rale

  rale

  Gde joj nadjose da daju "NORVESKA' suga pored svih ovih siromasnih zemalja

  38 Odgovori 
 • NN

  NN

  PERITE RUKE SAPUNOM, I PERITE RUKE SAPUNOM..................

  37 Odgovori 

Poslednji komentar

 • MIRA

  MIRA

  stvarno strašno,a i interesantno 15 medicinskih sestara zaraženo ,DA LI ĆE SE OVIM SAZNANJEM DA SU SESTRE ZARAŽENE POSTAVITI PITANJE NJIHOVE STRUKE ILI ĆE SE PRIMETITI DA U TIMU SA BOLESNIKOM IPAK RADI SESTRA-MOŽDA NAM TO PO BOLNICAMA DONESE VEĆI KOEFICIJENT

  6 Odgovori 

Najčitanije

osetite zadovoljstvo kuvanja...

Više na stvarukusa.rs

Facebook

Izjava dana

Kad Hrvatska bude mogla da bez policije sačuva 10 ćiriličnih tabli, onda može da drži lekcije Srbiji Ivica Dačić šef srpske diplomatije

Video na Kuriru

Ostali videi
Prati Kurir na Facebooku!