ZAHAROVA: Da Rusija nije podržžala Asada, u Evropi bi bio pravi RAT!
Foto: Profimedia

Islamisti bi stigli do Evrope

ZAHAROVA: Da Rusija nije podržžala Asada, u Evropi bi bio pravi RAT!

Planeta -

Zvanična predstavnica Ministarstva inostranih poslova Rusije Marija Zaharova ocenila je danas da bi se da nije bilo ruske podršške Siriji, Evropa suočila sa zverstvima terorista takozvane Islamske države i to ne bi bili posebni teroristički napadi već, kako kaže, pravi rat.

"Nemačka federalna vlada govorila je o ššokantnim napadima sirijske Vlade na Alep. Čule su se fraze da bez ruske vojne podršške Asadov režžim ne bi mogao da vodi rat protiv sopstvenog stanovnišštva", rekla je Zaharova, preneo je Sputnjik.

Bašar al Asad i Vladimir Putin, Foto: Reuters
Bašar al Asad i Vladimir Putin, Foto: Reuters

"Zaista, bez velike podršške Rusije, napredna zapadna javnost, a posebno nemačka, danas bi se tresla od straha i užžasavala bi se zverstvima pripadnika Islamske države koji bi zauzeli i Siriju i okolne regione, ali, ššto je najvažžnije - oni bi stigli do Evrope. I to ne bi bili pojedinačni teroristički napadi već pravi rat na teritoriji EU", ocenila je Zaharova.

Ona je izjavila i da američka administracija i njeni saveznici otvoreno šštite paravojne formacije u Siriji, što, kako smatra, predstavlja pomoć međunarodnom terorizmu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja