Prikaži najnovije vesti
Ivica Dačić
Počeli pregovori

Završen razgovor između Dačića i Vučića

Politika 31

U delegaciji koalicije oko SPS-a su i predsednik PUPS-a Jovan Krkobabić i JS-a Dragan Marković. Pored Vučića, ispred SNS-a u razgovorima učestvuju Jorgovanka Tabaković, Zorana Mihajlović i Nebojša Stefanović

BEOGRAD - Oko podne završen je sastanak SNS-a i koalicije oko SPS-a o formiranju nove vlade.

Lideri Srpske napredne stranke i koalicije oko Socijalističke partije Srbije počeli su oko 10 časova razgovore o sastavljanju vlade, pošto je predsednik Srbije Tomislav Nikolić mandat za sastav vlade dao predsedniku socijalista Ivici Dačiću.

Rukovodstvo SNS-a na pregovorima predvodi vršilac dužnosti predsednika stranke Aleksandar Vučić, a delegaciju koalicije SPS-PUPS-JS Ivica Dačić.

U delegaciji koalicije oko SPS-a su, pored Dačića, predsednik PUPS-a Jovan Krkobabić i JS-a Dragan Marković. Pored Vučića, ispred SNS-a u razgovorima učestvuju Jorgovanka Tabaković, Zorana Mihajlović i Nebojša Stefanović.

Planirano je da se posle razgovora učesnici obrate novinarima. Dačić je u četvrtak, pošto mu je poveren mandat za sastav vlade, rekao da će vlada "vrlo brzo biti formirana" i da će razgovori već u petak biti nastavljeni, prvo sa SNS-om i URS-om, a potom i s nekim drugim strankama koje bi eventualno mogle da budu deo nove vlade.

http://www.youtube.com/watch?v=BQKqkCgRGJk
Pratite KURIR na VIBERU: http://chats.viber.com/kurir