Potraga za Šarićevim saradnikom

ZBRISAO: Miša Banana izbegao hapšenje

Crna Hronika

Autor:

Rodoljub Radulović umakao policiji, koja je dobila dojavu da se on skriva u gradiću na granici Urugvaja i Brazila

Rodoljub Radulović, Miša Banana, Darko Šarić, hapšenje, Urugvaj

Deo zaplenjenog kokaina koji pripada Darku Šariću

BEOGRAD - Izgubio mu se trag!
Rodoljub Radulović (63) zvani Miša Banana, za kojim je Srbija raspisala poternicu zbog sumnje da je bio jedan od najbližih saradnika odbeglog narko-bosa Darka Šarića, do pre nekoliko meseci krio se u Urugvaju i duž granice s Brazilom! On je lociran nakon što je agentima stigla anonimna dojava, posle koje su krenuli u akciju hapšenja, ali je on uspeo da umakne!

Pomažu mu karteli

- Urugvajska policija dobila je informaciju da osoba koja odgovara opisu Rodoljuba Radulovića s još nekoliko begunaca iz našeg regiona boravi u jednom gradiću. Odmah su krenuli u raciju, međutim, nikoga nisu zatekli na označenoj adresi. Iz stanova koje su koristili uzeti su predmeti, koji su odmah poslati na veštačenje kako bi se pouzdano utvrdilo ko je boravio u njima - prenose izvori iz istrage.

Kako navode, sumnja se da Raduloviću, koji je prema nekim informacijama bio šef Darku Šariću, u skrivanju pomažu tamošnji karteli s kojima su godinama poslovali. Podsetimo, prva velika zaplena Šarićevog kokaina dogodila se u Urugvaju 15. oktobra 2009, kada su na jahti „Maui“ nađene 2,2 tone droge.

- Ne isključuje se mogućnost da su Radulović i Šarić i dalje zajedno. Ne sumnjamo u to da su i dalje u kontaktu - navodi izvor iz istrage.

Saradnja sa Šarićem

Informacije iz istrage ukazuju da su Radulović i Šarić tesno sarađivali i kada je reč o švercu droge, ali i kada je reč o pranju novca od šverca kokaina. Radulović je, kako se sumnja, primao gotov novac od Šarića i preko svojih računa u Srbiji i Švajcarskoj ubacivao ga u legalne tokove.

Poternica protiv Radulovića raspisana je u junu prošle godine. Kad je prvi put pomenut kao ključni Šarićev čovek, Radulović se oglasio preko medija. Tada je rekao da odbeglog narko-bosa poznaje, ali da njegovim brodovima nikad nije transportovan kokain. Tvrdio je i da će doći u Srbiju, ukoliko mu sud uputi poziv.

Rodoljub Radulović zoom Rodoljub Radulović

Brod pun kokaina

Istražitelji su došli i  do dokaza koji ukazuju na to da je najmanje pola tone kokaina prokrijumčareno Radulovićevim brodovima „Verti“ i „Zlatni lav“. Navodno, brodovi su prevozili legalan teret, u koji je skrivan kokain.

>> Pratite KURIR na VIBERU: http://chats.viber.com/kurir <<
Pratite Sport na Facebooku
i Twitteru
Pratite Stars na Facebooku

Najčitanije

osetite zadovoljstvo kuvanja...

Više na stvarukusa.rs

Facebook

Izjava dana

Sredozemlje postaje masovna grobnica, na granicama se vide užasne scene Martin Šulc, predsednik Evropskog parlamenta

Video na Kuriru

Ostali videi
Prati Kurir na Facebooku!