Žika Nikolić: Toma Zdravković me je držao u kafani 12 sati
Foto: Nemanja Pančić I Printskrin Yt

Voditelj se prisetio druženja sa legendarnim pevačem

Žika Nikolić: Toma Zdravković me je držao u kafani 12 sati

Stars -
Nikolić kaže da je legendarni pevač jednom došao kod njega u emisiju i da su posle toga otišli u restoran, odakle je jedva otišao tek uveče, dok su ostali nastavili s druženjem

Živorad Žika Nikolić, u narodnu poznat kao Žika Seljak, seća se da je pre skoro 30 godina zaglavio u kafani s Tomom Zdravkovićem, odakle je jedva pobegao.Muzička legenda, koji je preminuo pre 23 godine, bio je veliki boem i često je s prijateljima sate provodio u kafani. Jednom je s njim otišao i voditelj „Šarenice“ i tamo proveo čak dvanaest sati. Njih dvojica su se uputili u tada omiljeno mesto domaće estrade, u restoran „Šumatovac“, posle Tominog gostovanja u Žikinoj emisiji na Radio Beogradu.

Mnogi su voleli da se druže s njim... Toma Zdravković sa Minimaksom i Ljubom Moljcem
Mnogi su voleli da se druže s njim... Toma Zdravković sa Minimaksom i Ljubom Moljcem

Iz kafane u jutarnji- Toma je iz neke kafane došao pravo kod mene u jutarnji program Radio Beograda. Bio je odličan gost. Završili smo razgovor u osam sati i prešli u kafanu s celom ekipom. Došli smo na doručak i ostali do večeri. Izdržao sam nekako do 20 sati - rekao je Nikolić u emisiji „Svoj na svome s Nenadom Milenkovićem“, koja se emituje na Našoj TV, nekadašnjoj televiziji Skaj plus.- Morao sam da odem da dremnem jer je ujutru trebalo opet da radim. Moje društvo je ostalo i ne znam kad su otišli kući. Toma je bio fantastičan čovek i kavaljer. Ništa nisi mogao da platiš od njega u kafani. Ljudi su dolazili i odlazili tokom celog dana - kaže Žika.Lovačke pričeNikolić je za Kurir pokušao da se priseti i o čemu su razgovarali.- Iznosile su se neke muške i lovačke priče. Bilo je veoma prijatno. Vredelo je sedeti s Tomom. To nije bilo uzalud potrošeno vreme. S njim u društvu se nisam osećao kao čovek drugog reda, već deo ekipe - poručio je Nikolić.Popularno televizijsko lice otkrio je da među zaposlenima u nacionalnoj kući postoji posebna šifra kada s posla treba negde da pobegnu.- Nalazimo se u studiju 19. RTS ima 18 raznih studija, a ovo je interni naziv za kafanu - otkriva Nikolić.

http://www.youtube.com/watch?v=xudLgzgf30I

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja