ŽIVKOVIĆ O RADU POVERENIKA ZA INFORMACIJE: Šabić odigrao važnu ulogu u raskrinkavanju tajnih ugovora
Foto: Fonet/Božidar Petrović

Nedopustive pretnje

ŽIVKOVIĆ O RADU POVERENIKA ZA INFORMACIJE: Šabić odigrao važnu ulogu u raskrinkavanju tajnih ugovora

Politika -

Poverenik za pristup informacijama od javnog značaja Rodoljub Šabić odigrao je važnu ulogu u raskrinkavanju mutnih poslova vlasti, a dokaz toga su i naslovnice režimskih medija sa kojih mu se stalno upućuju pretnje, rekao je lider Nove stranke Zoran Živković.

Živković je podržao Izveštaj poverenika o sprovođenju Zakona o slobodnom pristupu informacijama od javnog značaja i Zakona o zaštiti podataka o ličnosti za 2015. godinu, koji je razmatran na sednici skupštinskog Odbora za pravosuđe. Tom prilikom je otvorio pitanje tajnih ugovora uz opasku da je naprednjačko mahanje ugovorima farsa, te da i dalje nema odgovora na pitanje po kojoj ceni je kupljena Železara, saopštila je Nova stranka.

"Šabić je sa svojim saradnicima odigrao važnu ulogu u raskrinkavanju vlasti u tome da radi narodu iza leđa, da krije ugovore, pogotovu one koji su od navodne „strateške važnosti“ i koji rešavaju probleme koji nisu decenijama rešavani. Imamo primer Sartida, Beograda na vodi, kao i mnoge druge koje svedoče o tome da se baš najvažnije stvari nekako stave iza očiju javnosti", rekao je Živković i upitao zbog čega „samozvani spasilac i čudotvorac Vučić, ukoliko već čini dobre stvari za svoj narod, krije te ugovore“.

Lider NOVE je istakao da „Šabić svoj posao očigledno valjano radi, jer je stalno na naslovnicama režimskih medija sa kojih mu se poručuje da će biti tužen jer radi protiv države“.

"Želim mu da nastavi da radi kao i do sada, tako da od javnosti ne ostane sakriveno ništa što ostavlja trajne negativne posledice po našu državu i društvo", poručio je Živković.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track