Živković: Želim da izlečim DS

Politika

"Vrh Demokrtske stranke je u političkom smislu duboko bolestan i to treba lečiti", rekao je Živković

Zoran Živković, ds, sps,

BEOGRAD - Član Demokratske stranke (DS) i nekadašnji premijer Srbije Zoran Živković izjavio je u nedelju veče da će pokušati da donese promene Demokratskoj stranci i da je vrati njenim izvornim principima.

"Vrh Demokrtske stranke je u političkom smislu duboko bolestan i to treba lečiti", rekao je Živković gostujući u "Utisaku nedelje" na B92. Odgovarajući na pitanje da li će se na sledećoj izbornoj skupštini kandidovati za predsednika DS-a, Živković je rekao da "želi da se vrati" i da ima ambiciju da pomogne da se "DS vrati izvornim principima".

Živković nije direktno odgovorio na nekoliko puta ponovljeno pitanje da li će biti protivkandidat Borisu Tadiću na izborima za predsednika DS, već je rekao da je DS stranka koja "treba da se leči".

On je istakao da je DS-u potrebna katarza, što podrazumeva da izborna skupština bude raspisana nakon skupština svih opštinskih odbora i ogranaka.

Živković je ocenio da je DS postigla loš rezultat na proteklim majskim izborima i da je zbog toga potrebno pročišćavanje stranke. On je poručio da Srbija može napred, ali da će, bez jake Demokratske stranke, to ići mnogo sporije.

Predsednik DS Boris Tadić danas je spomenuo pretenzije Zorana Živkovića za poziciju stranačkog lidera. "Vidim da Zoran Živković pokazuje pretenzije. Ja bih voleo još jednom da odmerim svoje snage sa Zoranom Živkovićem. Ako hoće, i drugi potpredsednici (DS) da se kandiduju za predsednika stranke.

To je demokratska procedura. Ko je bolji pobediće. Moje je uverenje da ću pobediti na toj izbornoj skupštini ako se dogodi do kraja godine", kazao je Tadić.

Pratite Sport na Facebooku
i Twitteru
Pratite Stars na Facebooku

Komentari (63)

Pošaljite komentar 

Popularni komentari

 • CEDA J

  CEDA J

  zivkovicu propala ti vinarija,vracas se politici nepismeni covece samo se blamiras.

  76 Odgovori 
 • razarac

  razarac

  Neka mi neko navede neki bas valjani razlog da ova stranka moze i dalje da postoji,a kamoli da bude ponovo na vlasti...da ih nema Srbija bi odahnula.

  68 Odgovori 
 • Pedja

  Pedja

  Ako treba da nas leči ovaj lokalni niški mufljuz, onda...

  67 Odgovori 

Poslednji komentar

 • zvrk

  zvrk

  Lepo je da postoji neko ko cita knjige u zemlji Srbiji.

  0 Odgovori 

Najčitanije

osetite zadovoljstvo kuvanja...

Više na stvarukusa.rs

Facebook

Izjava dana

Rezolucija o Šešelju nema nikakav značaj i biće zaboravljena za dva dana Rasim Ljajić ministar u vladi srbije

Video na Kuriru

Ostali videi
Prati Kurir na Facebooku!