Zoran Dašić Daša: Nismo još za penziju
Foto: Aleksandar Jovanović

Intervju, osnivač i vođa grupe Legende

Zoran Dašić Daša: Nismo još za penziju

Pop kultura -
Povodom 53. koncerta u Sava centru u proteklih 20 godina, frontmen Legendi kaže da članovi ne planiraju povlačenje i da su u najboljim godinama

Ima ko i da ih nasledi!Zoran Dašić Daša, osnivač i vođa grupe Legende, u susret večerašnjem koncertu u Sava centru, 53. u poslednjih 20 godina, govori o uspešnoj tradiciji, ali i o podmlatku.

- Nismo mi insistirali na još jednom datumu, nekako se samo nametnulo tako. Nama je bilo bitno da se tradicija održi, pa smo s koncertom 8. februara zaokružili tih naših 20 koncertnih godina. A pošto je još nedelju dana pre ceo koncert bio rasprodat, po svim nekim pravilima estrade i uz nagovore ljudi iz Sava centra organizovan je novi. Tako da ćemo svirati i večeras!Kako se vaš mlađi sin Marko uklopio u bendu?- Ovo mu je deveti Sava centar, a već tri godine svira s nama i ima pedesetak koncerata iza sebe. U dogovoru s klavijaturistom Peđom odlučili smo da se Marko uvede u priču i da dopunjava instrumente koji treba da se čuju kako bismo uživo zvučali što bolje.

Posebna simbolika je u tome što on ima 25 godina i što je rođen baš kad su Legende nastajale. Zna sve pesme s obzirom na to da su skoro sve rođene u kući, slušao ih je kao mali, i hteo to ili ne, poznaje celu priču.Znači li to da je vama vreme za penziju?- Još je rano za penziju! Ovo je tek prvih 25 godina, tek sa 40 možemo da razmišljamo o tome.Smatrate li da ste opravdali svoj naziv Legende?- Legende su veoma obavezujuće ime, a ja volim da kažem da smo mi grupa građana okupljena oko tog imena, koja ima svoju samostalnu muzičku radionicu, znači sami sve radimo, ne tražimo sa strane nikakvu pomoć, i to je ta priča, a da li smo legende ili ne, to će vreme pokazati. Naši prvi rezultati su ohrabrujući, 25 godina trajemo, a mnogo pesama je već ušlo u narod i već treća-četvrta generacija publike nas prihvata.

Moj sin Marko rođen je kad su Legende nastale i već s nama nastupa
Moj sin Marko rođen je kad su Legende nastale i već s nama nastupa

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track