Zukorlić uz Cerića protiv Dodika

vesti

Autor:

NOVI PAZAR - Glavni muftija Islamske zajednice u Srbiji Muamer Zukorlić podržao je poziv reis ul uleme Islamske zajednice BiH Mustafe Cerića upućen svim muslimanskim ambasadama u Sarajevu da uskrate gostoprimstvo predsedniku RS Miloradu Dodiku i njegovim, kako je rekao, mentorima iz Beograda

muftija Muamaer Zukorlić, ulica Stefana Nemanje, Novi Pazar, glavna ulica, Sjeni

 

NOVI PAZAR - Glavni muftija Islamske zajednice u Srbiji Muamer Zukorlić podržao je poziv reis-ul-uleme Islamske zajednice BiH Mustafe Cerića upućen svim muslimanskim ambasadama u Sarajevu da uskrate gostoprimstvo predsedniku RS Miloradu Dodiku i njegovim, kako je rekao, mentorima iz Beograda.

"Time se mora staviti tačka na antimuslimansko delovanje ovog čoveka (Dodika) i njegovih mentora iz Beograda koji ne skrivaju svoje neprijateljstvo prema islamu, muslimanima i Bošnjacima, a koji od muslimanskih zemalja traže da im budu partneri u ostvarivanju njihovih nacionalnih interesa", rekao je Zukorlić prekidan često aplauzima i uzvicima "alahu egber" u prepunoj hali sportova.

Govoreći na svečanosti povodom obeležavanja druge godišnjice od osnivanja Bošnjačke kulturne zajednice (BKZ), Zukorlić je ocenio da je za kratko vreme ta nevladina organizacija iznedrila Bošnjačku akademiju nauka i umetnosti (BANU) koja predstavja "barjak bošnjačkog vođstva", kao i Bošnjačku demokratsku zajednicu (BDZ), stranku koja će na predstojećim izborima, kako je rekao, triumfalno pobediti na svim nivoima - lokalnim i republičkim.

Muftija je najavio da će "iz semena BKZ" narednih dana biti formirana Bošnjačka nacionalna fondacija, institucija koja će, kako je rekao, ujediniti bošnjačke privrednike.

"Još neko vreme nam je neophodno da skupimo finansijsku snagu koja će nam obezbediti finansiranje BANU i svih drugih nacionalnih bošnjačkih institucija. Samo bošnjačka finansijska samostalnost i autonomnost nam može obezbediti slobodu delovanja", kazao je Zukorlić.

On je najavio da će narednih meseci biti formiran Svetski bošnjački kongres, kao krovna organizacija svih Bošnjaka sveta koja će okupljati i koordinirati svu bošnjačku energiju i koji će tražiti svoje predstavništvo u Ujedinjenim nacijama po modelu Svetskog jevrejskog kongresa.

Jevreji su dobili mesto u Ujedinjenim nacijama, jer su preživeli holokaust, a Bošnjaci su preživeli genocid i zato "imamo pravo na svoje mesto" u toj svetskoj organizaciji.

Zukorlić je kazao da će "kao kruna BKZ" nastati Matica bošnjačka koja će okupiti sve kulturne kapacitete I okupirati svu bosnjačku kulturu. On je dodao da je još neizvesno da li će njeno sedište biti u Novom Pazaru ili Sarajevu.

"Bošnjaci u Sandžaku imaju Internacionalni univerzitet, ali svim Bošnjacima je potreban bošnjački nacionalni univerzitet i zato će on nastati u Sarajevu", obećao je muftija dodavši da će tako Bošnjaci iz BKZ imati pet stubova bošnjačke nacije.

"Tih pet stubova su nam potrebni kako bismo obezbedili opstanak bošnjačke nacije koja nema svoju nacionalnu državu jer se naša Bosna i Hercegovina, odnosno Bosna nalazi u stanju u kome se nalazi. Ali to nas ne sme sprečiti da očuvanje Bosne bude prvi nacionalni interesi svih Bošnjaka sveta i svi oni zato moraju delovati u tom smeru", poručio je muftija.

Pratite Sport na Facebooku
i Twitteru
Pratite Stars na Facebooku

Komentari (20)

Pošaljite komentar 

Popularni komentari

 • srbin RS ex sarajlija

  srbin RS ex sarajlija

  Zukorlicu,pazi sta radis. Ako mislis da mozes u Srbiji i protiv Srbije raditi sta hoces, to ne mozes protiv Dodika i Republike Srpske.

  62 Odgovori 
 • Petar_revolucija

  Petar_revolucija

  Nema ovde zakona i pravne drzave,inace bi Zukorlic vec okopavao u zatvoru. On proziva 'mentore Dodika', znaci izmedju ostalih i predsednika i premijera Srbije, i moli sve muslimanske zemlje da im ne dozvole ulaz u iste. Ima li to ikakve veze sa religijom, propovedanjem....ili bilo cime slicnim, ili je to ratno huskacko delovanje jednog verskog vod ... više je?

  50 Odgovori 
 • sule

  sule

  Skoro je bas Mftija govorio da him je buzet veci od Srbijanskog iCrnoGorskog zajedno. A sada napominje obratno. Voleo bih da je tako da i mi Bosnjaci osetimo to bogastvo.Al kolko znam da plate radnika u institucijama gde on ima glavnu rijec ne primaju i do cetiri meseca. Pa bi mozda pametnije bilo da se radnici prvo podmire i krene u neke nove proj ... više ekte.

  46 Odgovori 

Poslednji komentar

 • suljo

  suljo

  ma ,zareko bi se da sam ovog video u kacarevu na slaninijadi

  4 Odgovori 

Najčitanije

osetite zadovoljstvo kuvanja...

Više na stvarukusa.rs

Facebook

Izjava dana

Kad Hrvatska bude mogla da bez policije sačuva 10 ćiriličnih tabli, onda može da drži lekcije Srbiji Ivica Dačić šef srpske diplomatije

Video na Kuriru

Ostali videi
Prati Kurir na Facebooku!