Susret Dačić-Milanović u 12 u Palati Srbija

Posleta

Susret Dačić-Milanović u 12 u Palati Srbija

Politika -
Susret će trajati oko dva sata posle čega će, u 14 premijeri Hrvatske i Srbije održati zajedničku konferenciju za novinare

BEOGRAD - Predsednik Vlade Srbije Ivica Dačić sastaće se danas u Beogradu sa premijerom Hrvatske Zoranom Milanovićem, koji dolazi u prvu zvanićnu posetu Srbiji.Milanović i Dačić sastaće se u Palati Srbija. Početak razgovora najavljen je za 12 sati, a susret će, kako se očekuje, trajati oko dva sata posle čega će, u 14 premijeri Hrvatske i Srbije održati zajedničku konferenciju za novinare.

Hrvatski premijer potom će se, u 15.15, u Ambasadi Hrvatske sastati sa predstavnicima hrvatske manjine.

To će biti prva poseta Milanovića Beogradu otkako je maja prošle godine došao na čelo hrvatske vlade i prvi susret sa premijerom Srbije.

Do posete dolazi na inicijativu Milanovića, koji će u Beogradu razgovarati samo sa Dačićem.

Kako je rekao Dačić, taj sastanak neće biti istorijski po zaključcima, ali će biti poseban, jer dve zemlje moraju da učine korake ka normalizaciji odnosa posle najnovijeg zahlađenja.

"Ne očekujem da to bude istorijski sastanak po zaključcima, već da ćemo se dogovoriti o daljoj saradnji po operativnim pitanjima, svim problemima koji su nastali tokom ratova, ali i o našem približavanju EU", rekao je srpski premijer. Dačić je dodao da mu je hrvatski kolega tražio da kaže da Hrvatska podržava Srbiju na putu ka Uniji. "Razgovaraćemo o bilateralnim odnosima, o regionalnoj saradnji. Posle zahlađenja naših odnosa treba da učinimo korake ka normalizaciji i zato je taj sastanak važan, ali je to samo prvi korak za postavljanje osnova da i naša ministarstva uspešno sarađuju", naglasio je srpski premijer.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track