Advokat Baćević: Odluku da li će pomenuti neke političare doneće sam Šarić!
Foto: Dado đilas

Branilac Darka Šarića

Advokat Baćević: Odluku da li će pomenuti neke političare doneće sam Šarić!

Crna Hronika -
"On ne može da prizna krivicu za krijumčarenje kokaina jer on to nije učinio, pa nije ni bilo potrebe da mu ja to sugerišem", rekao je Baćević

BEOGRAD - Branilac Darka Šarića advokat Radoslav Baćević rekao je danas da nije sugerisao Šariću da ne prizna krivicu, kao i da od njega zavisi da li će u svojoj odbrani pominjati imena političara za koje tvrdi da su mu "smestili taj proces".

"Da li će pomenuti političare zavisi samo od njega. On ne može da prizna krivicu za ovo delo (krijumčarenje kokaina) jer on to nije učinio, pa nije ni bilo potrebe da mu ja to sugerišem", rekao je Baćević novinarima ispred Specijalnog suda.

Šarićev branilac je najavio da bi njegov klijent tek za mesec dana, mogao detaljno da iznese svoju odbranu, jer mu je potrebno vreme da se pripremi i upozna sa tim obimnim predmetom.

Baćević je dodao da sa svojim branjenikom, još nije pričao o postupku za pranje para, koji se nastavlja idućeg ponedeljka, jer su se do sada dogovarali samo oko postupka za krijumčarenje droge. Napomenuo je i da ne zna ko su lica koja je Šarić danas najavio da će pozvati kao svedoke u postupku za pranje para. Prema rečima Šarićevog advokata, Šarić se danas osećao sputano u sudnici jer je u medijima okarakterisan kao višestruki ubica i "nije se snašao da bude bolji govornik".

Podsetimo, Darko Šarić danas se prvi put pojavio pred Specijalnim sudom, nakon četiri i po godine skrivanja, i negirao krivicu za krijumčarenje kokaina iz Latinske Amerike u zapadnu Evropu, ali je najavio da će detaljno govoriti o tome kako je proces za pranje para izmišljen kako bi se "zamaglio lopovluk bivšeg režima".

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track