Advokat: Čanak je lagao o povredama

Lekarski nalazi demantovali lidera LSV

Advokat: Čanak je lagao o povredama

Crna Hronika -
Veštačenje pokazalo da je optuženi bio sposoban da krajem januara prisustvuje suđenju za napad na Pavla Lešanovića, kaže advokat Goran Petronijević

NOVI SAD - Mogao da dođe u sud!Rezultati lekarskog veštačenja Nenada Čanka, predsednika Lige socijaldemokrata Vojvodine, pokazali su da je bio apsolutno sposoban da krajem januara prisustvuje suđenju u Osnovnom sudu u Novom Sadu, tvrdi advokat Goran Petronijević, zastupnik Pavla Lešanovića (48) iz Beograda, za čije je prebijanje optužen Nenad Čanak.Hteo da odloži suđenje- Kao razlog za nedolazak u sud Čanak je naveo povredu kuka i butine, zadobijenu prilikom pada, ali sad je očigledno da mu je namera bila da odloži početak suđenje za period posle parlamentarnih izbora. Mi, takođe, imamo informaciju da se na dan suđenja krajem januara Čanak nalazio u Beogradu, gde se uveče sastao s političarem s kojim se dogovarao o formiranju koalicije, a u lekarskom izveštaju piše da se u 21 sat javio lekaru - kaže advokat Petronijević.Danas nastavakOn dodaje da će Pavle Lešanović danas doći u sud.- Videćemo da li će se i Čanak pojaviti, ili će smisliti nešto novo. Veća je verovatnoća da se ipak neće pojaviti - rekao je Petronijević.Nenad Čanak optužen je za nasilničko ponašanje u septembru 2012. godine ispred kafane „Tako je suđeno“, kad je prebijen Pavle Lešanović iz Beograda. Tukao ispred kafaneLešanović je tad optužio lidera LSV da ga je s dvojicom telohranitelja pretukao ispred kafane čiji je vlasnik Danilo Ikodinović, bivši vaterpolo reprezentativac. Lider LSV izjavio je da je tukao Lešanovića zbog toga što je, kako je rekao, „Beograđanin nasrtao na njegovu bratanicu koja je bila u kafani“.Portparol LSVČANAK NE DAJE IZJAVE ZA KURIRReporteri Kurira pokušali su juče da stupe u kontakt s Nenadom Čankom kako bi čuli i drugu stranu priče, ali se na njegov mobilni javila žena koja nas je uputila na Roberta Vizija, portparola LSV. Kad smo portparolu rekli o čemu je reč, kratko nam je odgovorio: „Čanak ne daje izjave za Kurir, i to vam je poznato.“(Z. N.)

Petronijević: Čanak je tog dana bio u Beogradu, iako je tvrdio da je bio kod lekara
Petronijević: Čanak je tog dana bio u Beogradu, iako je tvrdio da je bio kod lekara

Bio na ArktikuPOVREDIO SE DOK JE LOVIO KITOVEAdvokat Goran Petronijević, Lešanovićev branilac, krajem januara, kad je odloženo suđenje, rekao je da je u medijima video da je lider LSV boravio na Arktiku.- Moguće je jedino da se Čanak okliznuo na Severnom polu ako je išao u lov na kitove, ili tako nešto, pa da se tamo povredio. Ostaje sumnja da Čanak nije došao jer nema hrabrosti da se pojavi pred sudom - rekao je Petronijević.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track