AKCIJA GROM: Musićev čovek pao sa 2,9 kg heroina!

BEZ MILOSTI: Srbija krenula u nemilosrdni obračun s preprodavcima narkotika

AKCIJA GROM: Musićev čovek pao sa 2,9 kg heroina!

Crna Hronika -
Miroslav Brkić (46) nabavljao droge od Suada Musića zvanog Batko iz Rožaja, jednog od glavnih dilera za Srbiju i Crnu Goru
1 / 3 Foto: Rts

FUTOG - Uhapšen sa 150 grama heroina u ruci!Miroslav Brkić (46) iz Futoga, kod kog je policija tokom akcije „Grom“ našla 2,9 kilograma heroina, blizak je saradnik Suada Musića (39) zvanog Batko iz Rožaja, jednog od glavnih narko-dilera koji je drogom snabdevao Srbiju, Crnu Goru i BiH. Brkić se već godinama preko Musića snabdevao heroinom, a interesantno je da Brkić, bez obzira na svoju dugogodišnju upletenost u prodaju narkotika, dosad nije krivično odgovarao!Sakrio se kao miš- Bez obzira na to što se Brkić do sada nije mnogo eksponirao, inspektori su tačno znali gde treba udariti, a meta nisu bili uživaoci droge, već narko-dileri na celom području južnobačkog okruga - rekao je jedan od učesnika akcije „Grom“.I dok se moglo očekivati da kod Brkića inspektori nađu drogu, pravo iznenađenje bilo je to što je zaplenjeno i više od pola kilograma eksploziva.- Veliko je pitanje čemu je bio namenjen taj eksploziv! Reč je o eksplozivu velike razorne moći, dovoljne da sruši i manju zgradu! Sve ovo je držao u porodičnoj kući i u pomoćnoj prostoriji. Međutim, inspektori su našli i drogu i eksploziv i oružje - dodaje naš izvor.Naš sagovornik dodaje da je Brkić u šest sati ujutro očigledno video policajce kako stižu, pa je pokušao da pobegne!- Međutim, postavljena mu je zaseda u blizini kuće, a on se bio zavukao u pomoćnu prostoriju i sakrio se kao miš! Računao je na to da ga nećemo naći, a kad nas je ugledao, bio je veoma iznenađen i vrlo uplašen. U ruci je držao i 150 grama heroina, kojeg nije uspeo da se otarasi - saznajemo od učesnika akcije.Čim se u petak Novim Sadom i Futogom pronela vest da je Miroslav Brkić uhapšen zbog sumnje da je najveći vojvođanski diler, po kuloarima je počelo nagađanje „da li je on u rodbinskoj vezi s Nikolom Brkićem, zamenikom načelnika novosadske policije, koji je takođe iz Futoga“.Nije rođak policajca- Oni ama baš nikakve rodbinske veze nemaju. Povezuje ih samo isto prezime, koje uopšte nije retko u Srbiji - pojasnio je naš sagovornik.

Ajkula i Ercegović na vreme sakrili dokaze!Tokom akcije „Grom“ niški policajci pretresli su kuću Zorana Ajkovića Ajkule, nekrunisanog kralja niškog narko-tržišta, ali i kuću Vinka Ercegovića, organizatora mreže narko-dilera poznate kao „Bulevar“.- Ni kod jednog od ove dvojice nisu nađeni narkotici, što nas nije iznenadilo jer obojica vrlo dobro znaju kako da uklone sve dokaze. U kući Zorana Ajkovića smo zatekli samo njegovu babu, a pretresom nije nađeno ništa sumnjivo. Ništa nije nađeno ni kod Ercegovića, za kog verujemo da je organizator mreže uličnih narko-dilera. Ipak, pošto je kod njega nađen pištolj, za koji nije imao dozvolu, protiv Ercegovića je podneta krivična prijava - rekao je izvor Kurira.Naš sagovornik dodaje da je Ercegovićev legalni biznis menjačnica na Trgu Svetog Save, ali policija smatra da je ona samo paravan za pranje novca stečenog prodajom narkotika.- Članovi njegovog „Bulevara“ uglavnom su mladi ljudi, mnogi od njih su i narkomani koje on za dilovanje plaća heroinom. On takođe radi i sa marihuanom, koju za njega proizvode ljudi iz okoline Aleksinca. Nekoliko njih je uhapšeno tokom proteklih meseci, a zaplenjeno je i stotinak kilograma ovog narkotika - kaže Kurirov izvor.

PretresPOLICIJA I KOD SARMEPolicija je prekjuče pretresla i stan Miće Nikolića (56) zvanog Sarma, koji je prošle godine uhapšen kao vođa klana koji pod kontrolom drži novosadsko narko-tržište. Nikolić je pre nekoliko meseci izašao iz pritvora, nakon što je položio kauciju od nekoliko stotina hiljada evra Specijalnom sudu. Apelacioni sudu u Beogradu u julu je saopštio da je potvrđeno rešenje Specijalnog suda kojim je od Nikolića privremeno oduzeta imovina, za koju postoji sumnja da je proistekla iz krivičnog dela. Nikoliću je privremeno oduzeto 29 stanova u Novom Sadu, 15 garažnih mesta, 20 lokala i gradsko-građevinsko zemljište u Subotici.

ČINJENICEŠta je sve nađeno kod Brkića- 2,9 kilograma heroina- 525 grama eksploziva- 15 detonatorskih kapisli- malokalibarska puška

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja