Albanac narko-diler pregazio policajca!

Potera za vozačem koji je oborio Gorana Đorđevića

Albanac narko-diler pregazio policajca!

Crna Hronika -
Vozač „audija“ koji je pobegao u pravcu Velikog Trnovca identifikovan je i očekuje se njegovo skoro hapšenje. Lekari u niškom Kliničkom centru bore se za život policajca iz Bujanovca

BUJANOVAC - Svi na nogama!Policija traga za Albancem narko-dilerom koji je u ponedeljak predveče na ulazu u Veliki Trnovac „audijem A4“ pregazio policajca Gorana Đorđevića (44) iz Krševice kod Bujanovca. Vozač crnog „audija“, koji je u međuvremenu identifikovan, pobegao je u pravcu Trnovca, a Đorđević je u kritičnom stanju prebačen u Klinički centar u Nišu.Imao drogu u kolimaPolicajac Đorđević, vođa patrole interventne jedinice u kojoj su bila dva Srbina i dva Albanca, pokušao je da zaustavi „audi“ švajcarskih tablica zbog sumnje da je u njemu veća količina droge. Međutim, vozač je dao gas i prešao preko njega.- Poznat je identitet vozača i pitanje je momenta kad će biti uhapšen! Reč je o osobi albanske nacionalnosti za koju se sumnja da već dugo diluje drogu. Nakon što je naleteo na Đorđevića, pobegao je prema Velikom Trnovcu - kaže jedan od Đorđevićevih kolega.On dodaje da nije izgledalo da će „audi“ naleteti na Gorana.- Međutim, kad je vozač video da interventna kontroliše vozila, iznenada je dao gas i udario tako jako u Đorđevića da je ovaj odleteo nekoliko metara u vazduh. Ta jeziva slika će me pratiti celog života - ispričao je jedan od Đorđevićevih kolega.Goranov brat Stojan, koji je uz brata u niškoj bolnici, ističe da ne sumnja da je za volanom bio Albanac.- Automobil se, nakon što je udario Gorana, uputio ka Velikom Trnovcu. Jasno je da Srbin nikad ne bi bežao na tu stranu. Međutim, nisu svi Srbi dobri niti svi Albanci loši, ne mogu zbog ovoga što se desilo da osuđujem čitav narod - naglašava Stojan.Kolege dale krvGoranova supruga Lozanka izbezumljena je od brige.- Ne znam šta se tačno desilo. On je ujutro otišao na posao, da bi mi njegove kolege javile da je pregažen. Tu smo neprestano, nadamo se da ćemo dobiti dobre vesti - kaže Lozanka.Zoran Radovanović, direktor niškog KC, saopštio je da je policajac životno ugrožen.- Primljen je s teškim povredama trbuha, grudnog koša i glave, gotovo na samrti. Međutim, uspeli smo da ga stabilizujemo, ali još nije van životne opasnosti - rekao je Radovanović. Inače, niški policajci su odmah otišli u Klinički centar i dali krv za povređenog kolegu.

Očajni... Supruga Lozanka i brat Stojan
Očajni... Supruga Lozanka i brat Stojan

Policija će pretresti TrnovacDirektor policije Milorad Veljović kaže da se preduzimaju sve mere za pronalaženje napadača na policajca.- Vojska, policija i Žandarmerija blokirali su administrativne prelaze ka Kosovu, stupili smo u kontakt sa Euleksom. Policija doskora nije ulazila u Veliki Trnovac, ali to se promenilo, i biće kontrolisan kao i svaki drugi deo teritorije Srbije - rekao je Veljović.

Veliki Trnovac carstvo drogeSelo Veliki Trnovac kod Bujanovca važi za glavni distributivni centar droge na Balkanu, a policija i Žandarmerija retko i nerado zalaze u ovu narko-bazu! O Trnovcu kao najvećem balkanskom magacinu narkotika informacije imaju i u italijanskom Centru za borbu protiv mafije (DIA). Oni su u svojim izveštajima izneli podatak da se skoro 70 odsto droge namenjene zapadnoevropskom tržištu švercuje preko Preševa i Velikog Trnovca, a u selu u svakom trenutku ima najmanje dve tone marihuane, heroina i kokaina, dok dnevni promet droge iznosi oko 500 kilograma. Prema izveštaju, celokupan šverc droge kontrolišu porodice Osmani, Halifi i Bunjaku. Selo Veliki Trnovac naseljeno je isključivo Albancima, a za Srbe i ljude druge nacionalnosti je zabranjena zona.

Vozač već na Kosovu?Izvor Kurira kaže da su u policiju već stigli podaci o kretanju crnog „audija“.- Kopnena zona bezbednosti je porozna jer administrativna linija s Kosovom i Metohijom vrlo često jedno domaćinstvo deli na dva dela. Zbog toga se pretpostavlja da je vozač „audija“ već pobegao na Kosmet. Alarmirane su sve snage bezbednosti, a uključeni su i Euleks i Unmikova policija - rekao je naš izvor.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track