Aleksandar Prodanović: Dragan Đilas se sveti svima u DS

Intervju Aleksandar Prodanović šef raspuštenog odbora DS u Sremskoj Mitrovici

Aleksandar Prodanović: Dragan Đilas se sveti svima u DS

Društvo -
Predsednik DS ponaša se diktatorski prema svima koji se ne slažu s njegovim mišljenjem. Brine samo o tome kako da zaštiti svoj kapital

BEOGRAD - Diktator!Predsednik Demokratske stranke Dragan Đilas vodi se revanšizmom i obračunava sa onima koji su mu konkurencija. Brine samo o tome kako da zaštiti svoj kapital, kaže za Kurir Aleksandar Prodanović, razrešeni predsednik GO DS u Sremskoj Mitrovici u intervjuu za Kurir. Zbog toga, navodi Prodanović, stranka je potpuno neaktivna i nije definisala svoju politiku iako je od izbora prošlo sedam meseci.- Odbor na čijem sam čelu je drugi put raspušten nakon sednice Glavnog odbora stranke jer sam javno izneo svoj stav, koji nije išao u prilog novom šefu - objašnjava Prodanović.♦ Ko je naložio raspuštanje odbora?- Prvi put je to bilo po direktivi predsednika PO DS Dušana Elezovića, zato što odbor nije pristao da podrži kandidaturu Đilasa za šefa stranke. Novi predsednik se ponaša diktatorski prema svima koji se ne slažu s njegovim mišljenjem. Tome u prilog govori činjenica da je raspustio odbor u Mitrovici koji je pobedio na lokalnim izborima i koji je bio bolji od novosadskog odbora za pet odsto. Pavličićev odbor, koji je izgubio na izborima, nije raspustio.♦ Kakva je situacija u DS od dolaska Đilasa na čelo stranke?- Veoma loša. Suštinski, stranka se bavi samo time kako da zaštiti interese predsednika, a ne rešavanjem problema građana. Svaki dan čujemo za neku novu njegovu firmu, stan, kuću... Pošto se ponovo spremaju izbori, oni će opet da raspuštaju odbore.♦ Ko su oni?- Đilas, Elezović... Oni su vršili neviđeni pritisak na odbore da podrže Đilasa za lidera stranke.♦ Kome se sve Đilas sveti?- Najpre Vuku Jeremiću, zato što se kotira bolje od njega. Dušanu Petroviću takođe, jer je jedino on na zasedanju Glavnog odbora izneo predlog kakvu politiku stranka treba da vodi. Sad je krenuo i revanšizam prema nama koji smo podržali Borisa Tadića.♦ Može li Đilas da povrati ugled DS?- Ne može nikako. A ne mogu ni oni koji su na čelo Razvojne banke Vojvodine postavili Srđana Petrovića, koji je delio kredite Šarićevim firmama. Vrlo mi je drago što s tim ljudima nisam na istoj talasnoj dužini.

U Tadićevo vreme bilo bolje♦ Da li je u Tadićevo vreme u DS bilo bolje?- Nikada nije bilo tako loše kao sada. Tadić nije bio toliki autokrata i nije stranku podredio svojim firmama.♦ Smatrate li da je bruka za stranku to što Đilas nije prijavio svoju imovinu?- Ne bih u to da ulazim.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track