Američka ambasada pozdravila podizanje optužnice
Foto: Dado Đilas

Paljenje ambasade

Američka ambasada pozdravila podizanje optužnice

Crna Hronika -
Privođenje odgovornih za paljenje američke ambasade pravdi, uz istragu o ubistvu braće Bitići koja još nije završena, spada među naše najviše prioritete," rečeno je u američkoj ambasadi

BEOGRAD - Američka ambasada u Beogradu pozdravila je danas podizanje optužnice protiv 12 osoba zbog paljenja ambasade SAD u Beogradu 2008. godine.

"Privođenje odgovornih za paljenje američke ambasade pravdi, uz istragu o ubistvu braće Bitići koja još nije završena, spada među naše najviše prioritete," rečeno je u američkoj ambasadi.

Na to je, kako dodaju, nedavno ukazao i pomoćnik američkog državnog sekretara Filip Gordon tokom susreta sa predsednikom Tomislavom Nikolićem i mandatarom za sastav nove vlade Ivicom Dačićem.SAD su tokom istrage blisko sarađivale sa srpskim vlastima, uključujući kabinet predsednika, ministra pravde, glavnog tužioca i policiju i veoma cene podršku koje su dobile.

"Važno je da pred pravdu budu izvedeni ne samo oni koji su učestvovali u napadu već i oni koji su imali ovlašćenja i koji su naredili ili podržali ovo veliko kršenje domaćeg i međunarodnog prava," navode u ambasadi SAD.

Više tužilaštvo u Beogradu podiglo je danas optužnicu protiv 12 osoba zbog paljenja ambasade SAD u Beogradu 2008. godine, posle mitinga "Kosovo je Srbija", rekao je danas Tanjugu šef kabineta Republičkog javnog tužioca Vlado Đorđević.

Njima se na teret stavlja krivično delo izazivanja opšte opasnosti, rekao je Đorđević.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track