POGLEDAJTE: "Psi rata" stigli u Ukrajinu, snimljeni u Donjecku
Foto: Youtube

Sve za pare

POGLEDAJTE: "Psi rata" stigli u Ukrajinu, snimljeni u Donjecku

Planeta -
Plaćenici američke firme "Blekvoter" snimljeni na ulicama Donjecka. Snimci su objavljeni neposredno pošto se u ruskim medijima pojavio izveštaj da je oko 300 muškaraca stiglo na aerodrom "Borispil" u Kijevu i da su nosili torbe slične vojnim

DONJECK - Na Jutjubu objavljen je video snimak na kojem se vide naoružani muškarci u vojnim uniformama kako hodaju ulicama grada Donjecka, na istoku Ukrajine, piše Dejli mejl.

Veruje se da je reč o plaćenicima zloglasne američke privatne kompanije "Blekvoter", koja je umešala prste na svim mogućim ratištima gde je poslednjih dve decenije Amerika bila.

Na najmanje dva objavljena snimka iz Donjecka prikazani su dobro naoružani vojnici bez oznaka na uniformama. Na jednom od snimaka jedan od prolaznika uzvikuje "Blekvoter!", posle čega su naoružani ljudi otišli sa ulice, prenosi "Dejli mejl".

Snimci su objavljeni neposredno pošto se u ruskim medijima pojavio izveštaj da je oko 300 muškaraca stiglo na aerodrom "Borispil" u Kijevu i da su nosili torbe slične vojnim.

U izveštajima se nagađa da su poslati u regione na istoku i jugu Ukrajine, gde većinu čini stanovništvo sa ruskog govornog područja i proruske snage, koje su novim vlastima u Kijevu zapretile otcepljenjem.

Jedan ruski diplomata u Kijevu izjavio je za Interfaks još u sredu da je u Donjeck stiglo 300 radnika privatnih kompanija za obezbeđenje."To su dobro plaćeni vojnici koji su vrhunski stručnjaci za borbene operacije. Mnogi od njih su bili angažovani privatnim ugovorima u Iraku, Avganistanu i drugih zemljama", naveo je diplomata.Interfaks tvrdi da je diplomata nije rekao čiji su plaćenici državljani, ali je kazao da su većina iz SAD.

http://www.youtube.com/watch?v=jlHbrdYsD7E

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja