AMFILOHIJE: Gej paraderi obeščastili crnogorski brk!

Poziva da se Crnoj Gori vrati čast

AMFILOHIJE: Gej paraderi obeščastili crnogorski brk!

Planeta -
Izvestilac Evropskog parlamenta Jelko Kacin ocenio da se Crna Gora pokazala kao velika država zbog održavanja Parade ponosa kao i da je treba nagraditi otvaranjem pregovaračakog poglavlja 23 i 24

PODGORICA - Mitropolit SPC Amfilohije pozvao je da se Crnoj Gori "vrati čast", pošto je u nedelju u Podgorici održana Parada ponosa.

On je pozvao "gej paradere" da prestanu s nasiljem nad moralom Crne Gore. Komentarišući to što su organizatori gej parade za znak te manifestacije uzeli brkove, Amfilohije je rekao da je to "obeščašćavanje brka Crnogoraca i Crne Gore".

Prema oceni mitropolita Amfilohija, i policija koja je bila u obavezi da štiti učesnike Parade ponosa našla se u "obeščašćenoj poziciji".

On je, međutim, istakao da "nasilnim putem ne smeju reagovati niti crkva niti narod" zbog održavanja Parade ponosa. Izvestilac Evropskog parlamenta za Balkan Jelko Kacin ocenio je da se Crna Gora pokazala kao velika država načinom na koji je omogućila održavanje Parade ponosa.

Kacin je takođe rekao da Crnu Goru zbog toga treba "nagraditi" otvaranjem pregovaračakog poglavlja 23 i 24. On je rekao da bi nadležni organi trebalo da kazne one koji su počinili incidente povodom Parade ponosa i koji treba da nadoknade materijalnu štetu počinjenu tom prilikom.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track