Foto: Tanjug

Promena vlasti u Beogradu

NEBOJŠA STEFANOVIĆ: Đilas izneo netačne podatke o dugu Beograda!

Plašim se da ćemo prave podatke o zaduženju Beograđana moći da vidim tek kada budemo mogli da imamo uvid u sva javna preduzeća i sve javne finansije Beograda , rekao je Stefanović

Beograd
> 12:52h
FOTO: Tanjug
FOTO: Tanjug
FOTO: Tanjug
FOTO: Tanjug
FOTO: Tanjug
FOTO: Tanjug

BEOGRAD - Šef beogradskih naprednjaka Nebojša Stefanović izjavio je danas da gradonačelnik u tehničkom mandatu Dragan Đilas iznosi netačne podatke o dugu Beograda i izneo podatak da je u decembu 2010. godine grad bio zadužen skoro 500 milona Evra.

Stefanović je na konferenciji za novinare ispred gradske skupštine rekao da su to podaci koje je potpisao tadašnji premijer Mirko Cvetković, da su to podaci u kojima nema zaduženja u poslednje dve godine niti su uračunata zaduženja javnih preduzeća niti kamate.

"To je daleko više od onoga što danas tvrdi Đilas" rekao je Stefanović i dodao da se radi o "skandaloznim stvarima".

"Plašim se da ćemo prave podatke o zaduženju Beograđana moći da vidim tek kada budemo mogli da imamo uvid u sva javna preduzeća i sve javne finansije Beograda i plašim se da će ta cifra tada biti i mnogo veća od 800 miliona evra na koju sumnjamo", rekao je on.Prema njegovim rečima Đilas je sve vreme koristio poziciju gradonačcelnika da ojača poziciju u DS, zatim da sa nje, kao što i radi, ima potpun obračun sa vladom Srbije i pokuša da nanese štetu SNS.