Neviđene mere obezbeđenja za čuvenog plaćenika

EKSKLUZIVNE FOTOGRAFIJE: Blokirali pola grada jer je Milovanovića zaboleo zub!

Naoružani žandarmi čuvali Željka Milovanovića zvanog Gavra tokom transporta iz Padinske skele u Klinički centar Srbije

Crna Hronika
> 00:00h
Sve trajalo 15 minuta... Gavra je pregledan na Klinici za maksilofacijalnu hirurgiju FOTO:
Sve zatvoreno... U Klinički centar je iz bezbednosnih razloga bilo nemoguće ući FOTO:
Pratnja... Ništa nije bilo prepušteno slučaju FOTO:

BEOGRAD - Fantomke i duge cevi! Željko Milovanović (47) zvani Gavra, kom se sudi zbog sumnje da je ubio vlasnika hrvatskog Nacionala Ivu Pukanića, uz neviđene mere obezbeđenja juče rano ujutru prebačen je iz zatvora u Padinskoj skeli u Klinički centar Srbije. - Milovanović je transportovan zbog stomatoloških problema na maksilofacijalno odeljenje. Pregled je trajao oko 15 minuta, posle čega je ponovo vraćen u zatvorsku ćeliju - kaže izvor Kurira. Stavili mu lek Kako se navodi, Milovanović se danima žalio na jake bolove, zbog čega je zatvorski doktor preporučio da ga pregleda lekar iz specijalizovane ustanove. - Vilica mu je otekla, a dobio je i temperaturu, pa je pregledan, ali nije vršena nikakva intervencija. Stavljen mu je samo lek - otkriva on. Ogromne mere obezbeđenja preduzete su s obzirom na to da je Milovanović više puta dosad bežao. Poslednji put u februaru prošle godine on je sa zloglasnim „zemuncem“ Sretkom Kalinićem uspeo da pobegne iz pritvora u zgradi Specijalnog suda, ali su ih upravo pripadnici Žandarmerije uhvatili u dvorištu zgrade, na samo nekoliko metara od Ustaničke ulice. - Prilaz Kliničkom centru je iz bezbednosnih razloga bio potpuno blokiran. Veliki broj pripadnika Žandarmerije, s fantomkama i dugim cevima, obezbeđivalo je ne samo bolnicu i maricu u kojoj je bio Milovanović već i čitavu trasu od Nove Skele do bolnice. Na pojedinim mestima u potpunosti je zaustavljen saobraćaj - kaže izvor Kurira. Uhapšen 2009. godine U transportu Milovanovića, kako objašnjava, učestvovalo je desetak džipova ove jedinice, interventna policija, kao i zatvorska straža. - Milovanović, s obzirom na to da je sklon incidentima, ni trenutak nije ispuštan iz vida. On je u bolnicu uveden vezan lancima na rukama i nogama kako bi se otklonila mogućnost da bilo šta pođe naopako, a na isti način je i izveden napolje - dodaje on. Željko Milovanović, podsetimo, uhapšen je 31. maja 2009. godine u Beogradu i od tad je u pritvoru. Donedavno je bio smešten u Centralnom zatvoru u Beogradu, ali je uoči izručenja Luke Bojovića iz Španije u Srbiju prebačen u novoizgrađeni zatvor u Padinskoj skeli.

Osuđen na 40 godina u Zagrebu Željku Milovanoviću pred Specijalnim sudom u Beogradu sudi se zbog sumnje da je direktni izvršilac ubistva Ive Pukanića. On je pred sudom u Zagrebu već pravosnažno osuđen na 40 godina, i to kao neposredni izvršilac tog zločina. - Pred Višim sudom u Beogradu već je osuđen na šest godina zatvora zbog učešća u razbojništvu, dok je oslobođen za pokušaj bekstva iz zatvora - podseća izvor Kurira iz pravosuđa.

Majstor za bekstva 2001 - posle krađe automobila pobegao mađarskoj policiji 2003 - pobegao iz beogradske Palate pravde tokom suđenja 2004 - teško ranjen umakao poteri posle pljačke pošte u Beočinu 2005 - pobegao iz zatvora u Sarajevu 2008 - skočio u reku Bosnu i pobegao policiji, koja ga je jurila zbog ubistva Pukanića 2012 - sa Sretkom Kalinićem pokušao da pobegne iz pritvora u Specijalnom sudu